Wiki Linkat

DLNA

De Wiki Linkat

Digital Living Network Alliance (Aliança per l'estil de vida digital en xarxa) és una organització sense ànim de lucre de fabricants d'electrònica i informàtica fundada per Sony al juny de 2003 amb l'objectiu de definir directrius d'interoperabilitat que permetin compartir continguts digitals entre ordinadors, televisors, impressores, càmeres, telèfon mòbils i altres dispositius multimèdia.

MiniDLNA al Linkat edu 11.4 Servidor de centre

A la Linkat edu 11.4 s'incorpora, com a nova funcionalitat, el servidor minidlna per compartir contingut multimèdia a la xarxa.

El seu funcionament és molt senzill, una vegada instal·lat el servidor de centre i executat el script de configuració, només s'ha d'afegir el contingut multimèdia (música, vídeos o fotografies) al directori compartit M del servidor de centre /srv/exports/M. L'usuari que vulgui escriure en aquest directori ha de pertanya al grup Professorat.

Tot el contingut que es trobi a dins del directori M serà compartit a tota la xarxa als diferents clients DLNA que hagi a la xarxa sense cap tipus de restriccions (telèfons mòbils, tablets, televisors i ordinadors).

Si el contingut del directori no s'actualitza automàticament es pot forçar la seva actualització mitjançant una icona que es troba a l'escriptori de l'usuari lnadmin a dins del directori Eines d'administració, la icona es diu Refresc Minidlna

border=1

Exemple:

Imaginem quem disposat un fitxer de video anomenat test_dlna.mp4 a la carpeta Multimedia (unitat M).


Obrim l'aplicació VLC, busquem llistes de reproducció-> Local Network -> Universal Plug 'n Play:


Image:Vlc1.jpeg


Refresquem la configuració del servei minidlna i podrem comprovar que ens apareix una carpeta al servidor on hi trovarem les fitxer a reproduir:


Image:Vlc2.jpeg


Finalment només hem de clickar al fitxer per reproduir-lo.