Wiki Linkat

Crear carpetes

De Wiki Linkat

Al vostre ordinador una de les accions que més dureu a terme és la de desar els fitxers creats amb les diferents aplicacions que normalment feu servir. Per tal d'organitzar i guardar d'una manera adequada aquests fitxers, i poder-los trobar quan torneu a treballar amb ells després de tancar una sessió, lo més senzill a fer és arxivar-los en carpetes.

Per crear una nova carpeta heu de fer clic amb el botó dret del ratolí al fons blanc de la finestra del Nautilus i seleccionar Crea carpeta, mitjançant la drecera SHIFT+CONTROL+N o des del menú Fitxer-Crea una carpeta a la barra de menús. Apareixerà una nova icona de directori i llavors podreu escriure-hi el seu nom. Premeu Retorn per completar el procés.

Per modificar el nom d’un directori cal fer clic amb el botó dret del ratolí sobre el directori i seleccionar, al menú emergent, l’opció "Canvia el nom". També des del menú Edita de la barra de menús o mitjançant la drecera F2 Tingueu en compte que hauran directoris als que no podreu canviar el nom mentre no li doneu permisos des de la consola de comandaments.

Podeu eliminar directoris, amb tot el seu contingut, enviant-los a la paperera. Per fer-ho, cliqueu amb el botó dret del ratolí sobre el directori que voleu eliminar i al menú emergent, seleccioneu Mou a la paperera. Des del menú Edita, o mitjançant les dreceres CONTROL+T o SUPRIMEIX. Tingueu present que podreu recuperar els directoris si encara no heu buidat la paperera.