Wiki Linkat

Audacity

De Wiki Linkat

Contingut

Descripció

 Editor d'àudio digital multipistes, amb funcions d'enregistrament, reproducció, importació i exportació a diversos formats, efectes VST i analitzador de freqüències.

Funcionament


Recursos

Guia Audacity de l'XTEC Ràdio

Web del programa

Tutorial Audacity amb exercicis

Tutorial en castellà

Enregistrament de la narració d'un conte amb l'Audacity

Audacity i MP3

Per poder treballar amb arxius MP3 amb l'Audacity, cal tenir instal·lada la versió 1.9.3-1 o superior. Per actualitzar l'aplicació caldrà anar a Sistema --> Sistema --> Instal·la el programari.

Ens demanarà contrasenya de root

Tenint seleccionada la pestanya "Tot" o "Instal·lats" escrivim Audacity en l'espai de cerca.

Seleccionem audacity en la panell central. En el desplegable "Disponible" triarem la versió Audacity 1.3.9-1 o superior. Cliquem a "Instal·la" i a "Aplica" i ja tindrem actualitzada la versió del programari.

Imatge:audacity_pmf.png

Ara ens caldrà fer uns petits retocs a la configuració de l'aplicació. Una vegada obert l'Audacity, anem a Edita --> Preferències.

A la finestra oberta, ens situem en el primer dels apartats, "Dispositius". Veurem que en els apartats "Reproducció" i "Enregistrament", apareixen els dipositius "default".

Imatge:audacity2_pmf.png

Caldrà canviar aquests valors, fent servir els desplegables, triant l'opció: "pulse". Acceptem i ja tindrem el programa preparat per treballar amb arxius de format .mp3

Imatge:audacity3_pmf.png