Wiki Linkat

Actualització Linkat 3

De Wiki Linkat

La Linkat 3 permet l'actualització i instal·lació en línia del seu programari. Aquesta actualització es realitza mitjançant els repositoris oficial de Linkat 3. Hi han diferents formes d'actualitzar i instal·lar programari a la Linkat 3, el Yast i el zypper.

Contingut

Actualitzar Linkat 3

Per actualitzar en línia cal disposar dels repositoris oficials de Linkat 3 configurats al sistema i després fer anar una de les formes d'actualització (mode gràfic o mode text).

 • Mode text
  Cal obrir un terminal des del menú Aplicacions / Sistema / Terminal / Terminal del GNOME i teclejar aquestes comandes:

  su -
  zypper refresh
  zypper update
 • Mode gràfic
  Obrir el YaST pel menú Sistema / Sistema / YaST, fer clic a Online Update i seleccionar les actualitzacions que es volen instal·lar. Fer clic a Aplicar per començar a instal·lar.


Repositoris oficials Linkat 3

 • Repositori d'actualitzacions Linkat (updates)
  Aquest repositori serveix per mantenir actualitzada la Linkat 3 amb les darreres versions dels paquets. Aquestes actualitzacions poden ser del nucli de la Linkat (kernel), actualitzacions de seguretat o noves versions de programari.
  http://download-linkat.xtec.cat/distribution/linkat-3.0/updates/
 • Repositori d'actualitzacions d'OpenSUSE per Linkat (updates)
  Aquest repositori serveix per mantenir actualitzada la Linkat 3 amb les darreres versions dels paquets que proporciona OpenSUSE. Aquestes actualitzacions poden ser del nucli de la Linkat (kernel), actualitzacions de seguretat o noves versions de programari.
  http://download-linkat.xtec.cat/distribution/linkat-3.0/openSUSE_11.1/


Repositoris NO oficials Linkat 3

Aquests repositoris NO són oficials i es desaconsella afegir-los si no són necessaris. Trobareu la llista complerta a Opensuse.

 • Repositori controladors Wireless
  Repositori amb controladors de targetes wifi, necessari si la teva targeta wifi no es detectada per la Linkat 3 directament. Abans d'afegir aquest repositori cal comprovar si amb el paquet "kernel-pae-extra" que es troba al DVD soluciona el problema de la wifi.
  http://download.opensuse.org/repositories/driver:/wireless/openSUSE_11.1
 • Repositori Packman
  És el repositori comunitari NO oficial amb més quantitat de paquets addicionals, Trobaràs còdecs d'àudio, vídeo, programari multimèdia que per temes de llicències no es poden afegir als repositoris oficials, controlados, etc.
  http://ftp.gwdg.de/pub/linux/misc/packman/suse/11.1/


Afegir repositoris a la Linkat 3

 • Mode gràfic (Yast)
  Obrir el Yast del del menú Sistema / Sistema / YaST, fer clic a la icona Software repositoris. Fer clic al botó Afegeix i selecionar Especifica URL. En aquesta finestra s'haurà introduir el nom del repositori (Inst-source, updates, ATI...) i la adreça "http" que es proporciona anteriorment del repositori.