Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Adaptació a Linkat  Final

 • Fins el curs passat a l'IES teníem un domini W2000 Server amb Active Directory, de manera molt simple podíem:

  1)Tenir de forma centralitzada un control qüasi total dels escriptoris de les estacions.
  2)Cada usuari tenia a Mi PC coneccions a carpetes compartides  del servidor  i impressores en funció del seu grup primari.

  S'ha de dir que el sistema funcionava de forma més que acceptable amb poc manteniment.

  Aquest any hem eliminat el servidor W2000 i hem instalat Linkat a les estacions amb arrancada dual prioritat Linkat.

  Hem configurat Samba com a PDC i el seu rendiment és  prou bo malgrat que Samba no té la funcionalitat de l'Active Directory.

  Les dificultats son majors amb la gestió de Linkat, suposo que deu ser degut a la nostra falta d'experiència en gestionat xarxes que funcionen amb Linux.
  Concretament les dificultats són dues:
  No trobem una manera satisfactòria de connectar els usuaris a les carpetes compartides del servidor: Varem tractar aquest tema anteriorment al fòrum  http://linkat.xtec.net/portal/component/option,com_smf/Itemid,129/topic,921.0  i malgrat que el consell d'en Lluís Gras és un avenç important, el seu funcionament és una mica erràtic i no resulta gaire eficaç ja que hem de fer modificacions a totes les estacions (per cert aquest mecanisme també serveix per tenir nets els escriptoris dels alumnes), seria interessant poder fer-ho a nivell de servidor.

  L'altre inconvenient ens el trobem a l'hora d'instal·lar les impressores, si la impressora és una impressora de xarxa resulta relativament fàcil, però amb les impressores compartides és un altre tema.

  Ara hem configurat la Linkat de manera que arranca sempre un usuari en local de forma automàtica, però evidentment tenim el mateix problema, no sabem com fer les coneccions a les carpetes del servidor de forma fàcil.

  Resumint estem una mica perduts. Algú té alguna idea de com afrontar aquesta situació?

  Ernesto Bribian
  IES Frederic Martí
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.