Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Per quan la versió 2.0 de la Linkat?  Final

 • Hola,

  he sentit a parlar i he vist als fòrums que ha de sortir una versió 2.0 de la Linkat molt millorada.

  La meva pregunta és: per quan està previst que estigui enllestida i es pugui descarregar?

  Gràcies
 • Hola,

  La segona versió de la Linkat estarà disponible s'aquí dos mesos aproximadament.

  Salut.
 • Com a centre pilot de la Linkat només demano que la 2a versió estigui disponible per començament de juliol ja que els coordinadors podran començar a treballar abans, començar al setembre per preparar els usuaris, alumnes i professorat, actualitzar els serveis que es tenen ja muntats en altres sistemes operatius o adaptar-los a la Linkat i fer una programació i preparació d'altres serveis porta un cert temps; com en el meu cas, per passar els servidors web i FTP que tenim muntat en windows 2000.

  Es possible que es pugui avançar feina amb aquesta 1a versió, però vist els problemes que em tingut prefereixo fer-ho quan hi hagi una versió més actual. Ho sento molt però no m'en fio i no voldria haver de fer la feina 2 vegades amb la versió actual i després haver de muntar o arreglar coses amb la versió 2 de la Linkat.

  Començar el curs amb unes quantes coses ja preparades ajudaria molt. Gràcies per la vostra feina Pablo, salutacions a tot l'equip de persones que està treballant en aquest projecte.
 • Hola,

  Estem treballant per treure una Linkat 2.0 més moderna i de qualitat. No obstant volem fer un procés de test força acurat que repercuteixi directament sobre la qualitat del producte final. Si tot va sobre previst tindrem una Linkat en el plaç que marca en Pablo,

  Gràcies per la vostra confiança !!!


  Joan de Gracia
 • Sorry, I do not speak Catalan (I can understand a bit) ;-)

  I would like to know more about the availability of Linkat 2.0. Is there any date
  yet ?
  I need to setup a laptop for work with several spanish / catalan / basque  distributions, including Linkat, and I have problems with Linkat. I have to
  install our own driver for our equipment (an electronic whiteboard), but I have problems because of the kernel version (2.6.5, our kernel driver works compiles with >= 2.6.15 ) and also the old version of udev.

  I would like to know if there is a date for Linkat 2.0, and if may be
  we could have early access for development ? (send me a private message if you want to have more details)

  Salut,

  Pierre
 • Hola Pierre,

  Tindrem una versió Beta de la Linkat 2 dintre de poc i esperem que per l'octubre estigui acabada. Si el que vols és fer proves de compatibilitat, pots instal·lar la SLED10 (Suse Linux Enterprise Desktop 10), per que la Linkat 2 està basada en aquesta distribució.

  Salut,
  Pablo.
 • segueix sent vàlida la data del mes d'octubre ?  principis o finals ?

  salutacions

  Jordi Maymi
 • Hola Jordi,

  Aquesta setmana intentarem establir un calendari de versions beta per tal de treure tan bon es pugui una primera beta pública.

  Ara bé, més que el calendari, el que es té en ment és la qualitat de la distribució de forma que si hem de trigar més temps per treure-la així ho farem.

  Joan de Gracia
 • Ja teniu definit el calendari de versions?
  Estem a 25 d'octubre i encara no hi ha notícies oficials.
  És important tenir informació per poder fer una planificació. Imagina muntar una aula i just el dia següent surt una versió nova.

  Quina planificació podem fer si no hi ha res d'informació.

 • Personalment crec que aquest curs la Linkat 2 ja ha fet tard.
  A mig curs és molt difícil fer un canvi tant important.
  De totes maneres quan abans surti millor per anar fent proves i estudiant cara a una implantació pel proper curs.
  Per altra banda cal tenir en compte que OpenSuse no s'atura i ja està en la versió 10.3 i espero que la Linkat 2 pugui incorporar les seves millores. Potser per això el retard.
  Per cert el blog del Jordi Mas és força esperançador : openSUSE 10.3 o fregant la perfecció: http://www.softcatala.org/~jmas/bloc/pivot/entry.php?id=314

  Ànim a l'equip de la Linkat

 • Hola,

  La versió definitiva s'espera per al desembre tot i que aviat (encara no puc concretar cap data) tindrem una beta 1 pública.

  Sobre la planificació, sempre estem oberts a donar unes dates orientatives. Si tens pensat muntar alguna aula durant el 2n trimestre et diré que ja la podràs muntar amb Linkat 2!

  Penseu que Linkat 2 està basada en SLED10SP1 que va sortir a començaments de juny i incorpora el català com a idioma suportat per Novell. L'elecció d'aquest SP1 ha afegit un cert retard però el més imporant és que surti bé.

  Joan de Gracia


  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.