Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Substituir una partició d'Ubuntú per una de Linkat  Final

 • Hola!

  Fa poc que m'he introduït en el línux i fins ara ho he fet en l'entorn Ubuntú. Però veig que m'interessa més el linkat. Per això voldria saber com ho haig de fer per substituir la partició que tinc de l'Ubuntú (l'altra és de WindowsXP) per de la  linkat, així continuo tenint només dues particions (no m'interessa mantenir la de l'Ubuntú). M'aniria bé que en diguéssiu on ho puc consultar amb detall, perquè no només no domino gens el línux sinó que sóc bastant analfabet en informàtica.
  Gràcies.

  Pere
 • Hola,

  La Linkat detecta les particions i deixarà tal i com està la partició de Windows i s'instal·larà a la partició Linux que troba de foma automàtica. Igualment és convenient que es verifiqui aquesta operació durant la instal·lació. El problema és que no saps com funcionen les particions i és molt dificil explicar el seu funcionament en un post.

  Primer de tot fes una copia de seguretat de les teves dades i després instal·la la Linkat.

  Per comprobar si fa bé la partició, hauria de sortir durant la instal·lació de la Linkat a la pantalla "Paràmetres de la instal·lació" a l'apartat "Mètode de partició" una cosa semblant a això:   A veure si et serveix aquesta informació.
   Salut,
   Pablo.


  •     Hola.

       Pk no "esborres Xpenas" ui deixas ubuntu i linkat , ( es una idea)

       Salut


  • Hola, Xavi.

   Suposo que aviat ho podré fer, quan m'hagi familiaritzat millor amb linux. De totes maneres, no sóc l'únic usuari de l'ordinador, a casa, i això, com moltes altres coses, s'han de consensuar.
   Però he de dir que m'agrada la idea i espero fer-ho ben aviat.
   Salut!

   Pere
  • "Pablo Vigo"

   "Paràmetres de la instal·lació" a l'apartat "Mètode de partició" una cosa semblant a això:

       * Formata Partició /dev/hda3 22.4 GB (per a / amb ext3)
       * Formata Partició /dev/hda2 1004.0 MB (per a swap)
       * Canviar punt de muntatge de /dev/hda1 a /windows/C


   Quan a l'inici de la instal·lació demana "Paràmetres de la instal·lació", jo li dic que vull canviar el "Mètode de partició". Allí li dic que descarti la proposta de la Linkat que jo vull elaborar la meva.
   Aquí parteix de les particions que ja hi ha definides. Si no les borrem instal·la la Linkat a sobre, sense borrar els fitxers que hi pugués haver. Aquesta opció pot servir per recuperar la informació que altrament seria inaccessible però que probablement acabarà amb un sistema inestable.
   Aquí pot ser definit que formati i els punts d'anclatge. Jo ho utilitzo per definir un segon disc perque quedi anclat en una carpeta del primer i així entre els dos discos m'hi cap la Linkat complerta i amb tots els accessoris que m'han fet il·lusió.
   Hi ha les opcions d'editar les particions, borrar-les i crear-les. Així pot ser definides les mides de les particions de fitxers i fins i tot on va cada grup de carpetes i la partició de swap que també pot ser definida on va (dins d'uns marges). La partició swap vindria a ser el fitxer de paginació de Windows XP o altres sistemes operatius (pe. VAX/VMS).

   "xavi"

   Pk no "esborres Xpenas" ui deixas ubuntu i linkat , ( es una idea)


   Suposo que traduit al català significa: "Perquè no esborres el Windows XP i poses Ubuntu i Linkat?".
   Jo ho vaig intentar i vaig tenir problemes (per posar Ubuntu i Linkat). Suposo que no vaig dominar prou bé el control del programa grub per controlar l'arrencada. Ambdues distribucions estan pensades per conviure amb Windows i no tenien gaire preparada la configuració del grub per conviure dos linux.
   Per altra part vaig entendre que el fitxer swap pot arribar a ser compartit (amb certes condicions) entra la Linkat i l'Ubuntu. Per la ubicació de la partició swap a l'Ubuntu, considero que la millor opció és instal·lar primer l'Ubuntu i després aprofitar-la per la Linkat. Finalment em penso que ja només em faltava adreçar correctament el grub a l'Ubuntu. De tota manera vaig haver de deixar-ho.

   Ja direu com us ha anat,

   Jaume
  • Hola!
   Ja he fet la substitució, sense problemes. Al final, he deixat que el programa instal·lador del linkat m'ho fes sol (controlant el procés, esclar).
   Salut!
  • 0 usuaris

  Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.