Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Diferències entre els 3 mètodes d'instal·lació  Final

 • Linkat està dissenyat per treballar a les escoles, dins de xarxes informàtiques on les dades han de ser compartides.
  El Departament d'Educació a desenvolupat unes configuracions específiques pels centres. Aquestes configuracions s'apliquen amb les instal·lacions de Servidor d'aula i Client d'aula.
  A cada centre hi haurà un servidor i diferents clients. Els clients s'autentiquen sobre el servidor, els directoris personal dels usuaris i els directoris compartits de la xarxa estaran al servidor. Això fa que tota la informació estigui centralitzada.
  Ordinador autònom seria la instal·lació normal per un ordinador de casa.

  Servidor d'aula:

  S'instal·len diferents serveis per la xarxa (DHCP, LDAP, NFS, Samba, SSH...) i amb el script d'autoconfiguració Linkat.sh (/etc/Linkat/Linkat.sh [install uninstall status]), s'apliquen diferents configuracions específiques pel treball en xarxa (directoris compartits, permisos dels fitxers, grup d'usuaris...)
  Per defecte no s'instal·la molt programari, és una màquina que donarà serveis a la xarxa, no s'hauria d'utilitzar per treballar.

  Client d'aula:
  Aquesta instal·lació està pensada pels ordinador que utilitzaran els alumnes i els professors. S'instal·la per defecte molts programes educatius, multimèdia, oficina, gràfics... Són ordinador per treballar.
  Amb el script d'autoconfiguració Linkat.sh s'apliquen les configuracions per poder connectar amb el servidor i poder utilitzar els directoris compartits.
  No s'ha d'escollir aquesta opció si no hi ha un servidor d'aula instal·lat.

  Ordinador autònom:
  Instal·la programari per un ordinador de treball: aplicacions gràfiques, educatives, jocs, internet, multimèdia, oficina, programació...
  Aquest tipus d'instal·lació està pensat per ordinadors que no han de connectar amb el servidor o per ordinadors de casa.
  No porten cap configuració especial, però es podrien transformar en client o servidor d'aula instal·lant els paquets necessaris.
 • Gràcies per la resposta però continuo tenint problemes amb la instal·lació alguns paquets no s'instal·len i després quan finalitza el CD 1 no em demana els següents CD i passa directament a configurar la  instal·lació i engegar l'ordinador de nou però el Grub no em reconeix Linkat, crec que no s'instal·la bé.


 • Em sembla que el problema pot venir en el moment que has de seleccionar un tipus d'instal·lació, assegurat que a la pantalla “Paràmetres de la instal·lació” en l'apartat “Programari“ no tinguis un signe d'interrogació.

  Fes clic a ”Programari” i assegurat que surt una llista de programari per instal·lar.
 • He pogut instal·lar correctament la LInkat però tinc un petit problema. El lector de DVD no hem reconeix els CD i no puc escoltar un CD de música.

  Agrairia que em donguessis possible solucions

  Gràcies per la resposta
 • Jo només et puc comentar que la Linkat està basada en la OpenSuse 9, que és una mica vella, i no soporta cert material nou, com per exemple la meva targeta de so Audigy. Jo tampoc puc escoltar música.

  En canvi en un PIII a 800 l'Edubuntu ho va trobar tot!!

  Espero que s'actualitzin ràpid sinó hauré de passar de la Linkat a casa.
  [quote author=avidal22 link=topic=53.msg188#msg188 date=1147369342]
  He pogut instal·lar correctament la LInkat però tinc un petit problema. El lector de DVD no hem reconeix els CD i no puc escoltar un CD de música.

  Agrairia que em donguessis possible solucions

  Gràcies per la resposta
  [/quote]
 • [quote author=avidal22 link=topic=53.msg188#msg188 date=1147369342]
  He pogut instal·lar correctament la LInkat però tinc un petit problema. El lector de DVD no hem reconeix els CD i no puc escoltar un CD de música.

  Agrairia que em donguessis possible solucions

  Gràcies per la resposta
  [/quote]

  Hola avidal22,

  Et contesto al fòrum Incidències, crec que aquest tema s'hauria de parlar en un altre banda.

  Problemes d'àudio

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.