Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

mlink de 32 bits  Final

 • Hola,

  Estàvem mirant de fer funcionar els robots mBot2, programant-los amb mBlock online: https://ide.mblock.cc/.

  Per fer la connexió em demana que instal·li mlink, i resulta que tinc alguns ordinadors vells amb una linkat de 32 bits, i no trobo el trobo. Existeix?

  Al repositori de la Linkat no l'he trobat, ni enlloc, l'únic que sembla és que a mblock
  https://mblock.makeblock.com/en-us/download/

  La versió rpm, és de 32 i 64 bits, potser vaig confós, però al passar-lo per l'alien per poder-lo muntar en ubuntu, m'ho deixa de 64 bits o això em sembla. També he de dir que ho converteixo en un ordinador de 64 bits. Ho hauria de fer en el de 32 bits?

  Alguna altra opció?

  Gràcies,

  Josep M
 • Bon dia Josep M.


  Bé, com molt bé dius a la web de descàrregues de mlink no hi ha la versió de 32 bits. Ja fa temps que l'arquitectura de 32 bits es va deixant de banda.

  Quines alternatives tinc?

  Bé, per ara veig dues alternatives possibles:

  1- Si tens ordinadors amb Linkat de 32 bits és perquè o bé no tenen prou recursos de RAM o bé que la CPU no suporti 64 bits. Aquest darrer cas podria succeir en ordinadors portàtils tipus netbooks de fa alguns anys.

  Si la CPU del teu ordinador suporta 64 bits, et recomanaria de fer servir la Linkat lleugera de 64 bits. D'aquesta forma podries fer funcionar el connector mlink.

  2- Veig que hi ha una extensió per al navegador Chrome. Entenc que aquesta extensió funcionarà amb el navegador Google Chrome de 64 bits. Si bé és cert que podem trobar versions del navegador lliure Chromium, serà un procés complicat. Així que també ho descarto.

  3- Codi font. He fet una cerca i veig que no tenen publicat el codi font. Si hagués estat així, es podria mirar de compilar per a 32 bits.

  De moment, la solució que hi veig és de fer servir la Linkat lleugera 18.04 de 64 bits. Pensa que aquesta versió amb 1 Gb de RAM funciona molt bé. Una altra cosa és que 1 Gb de RAM per als navegadors sigui una quantitat una mica justeta.


  Merci,


  Joan
 • Hola,

  D'acord, miro a vera si aguanten una linkat de 64 bits.

  Gràcies,

  Josep M
 • Hola Josep M,

  Aquests ordinadors quina CPU i memòria tenen?

  Joan
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.