Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Linkat 20.04 virtualitzat. No es detecta la webcam del portatil Lenovo  Final

 • Hola,

  Tal com ja havia comentat en una entrada anterior, us faig la comunicació que no es poden fer vídeoconferències amb Linkat 20.04, ja que no es detecta la webcam als nous portàtils (Lenovo Thinkbook 14).
  He instal.lat (afegit) l'extensió Oracle VM Extenion Pack de la mateixa versió que la màquina.
  He activat les diferents versions de ports USB que permet (1,1, 2 i 3) i tampoc es detecta.
  He provat amb una webcam externa, i sí que funciona.
  També he pogut "veure" un llapis de memòria extern connectat, si s'activa USB 3.0. però la webcam del portàtil no es detecta.
  Ho he provat amb Chees i amb meet.google.com, i res.
  Alguna idea?

  Gràcies per endavant.
  I com sempre, felicitats per la tasca dedicada al programari lliure.
 • Hola,

  Suposo que després d'haver instal·lat l'extension pack, ja t'apareix el suport de webcams. Si és així i t'ha detectat la webcam, et proposo d'obrir el VLC i apuntar cap algun dels dispositius /dev/video0 (o /dev/video1). VLC-> Menú: Fitxer Multimèdia-> Obre un dispositiu de captura-> Pestanya "Dispositiu de captura" i, al nom de dispositiu, cal seleccionar el dispositiu /dev/videoX que t'aparegui.

  Fes la prova i ens indiques si t'ha funcionat.

  Merci,  Joan de Gracia
 • Bones,

  Sí que funciona... en part. Sí que es detecta la webcam, i sí que es pot visualitzar el que es veu per la webcam, però només durant els tres o quatre primers segons des que s'inicia la visualització. Després d'això, es congela la imatge i ja no funciona.
  Si es repeteix el procès, torna a passar lo mateix: tres o quatre segons de captura de la webcam, i es para la imatge (tot i que el led de la webcam segueix obert)

  De la mateixa forma, He tornat a provar de fer una vídeotrucada mitjançnat MEET i ara sí que funciona. Es detecta la càmera i es pot veure el que es veu per la webcam del portàtil. Però passa lo mateix: uns segons després, es para la imatge i s'acaba el que es pot veure per la webcam amb una imatge congelada. Si es desactiva la webcam i es torna a activar (amb l'icono de meet de permetre o no permetre la webcam) torna a funcionar.
  Després de provar-ho vàries vegades, m'ha funcionat bé la webcam durant una estona més llarga, però s'acaba parant igualment.

  (Alguna de les vegades sí m'ha funcionat bé indefinidament,fent una vídeotrucada amb meet, però no amb VLC, que sempre s'acaba aturant)

  Són normals aquestes aturades?
  Puc demanar la instal.lació de la maqueta només amb Linkat 20.04, en aquestes màquines?

  Gràcies  Editat per avalldep el 15/Des/2020 - 00:43.
 • Hola,

  Si ja has instal·lat l'extension pack, perquè funcioni de forma fluïda, cal habilitar també el suport USB 2.0/3.0.

  Estic fent proves i la imatge amb el VLC es penja al cap d'una estona.

  Amb videoconferència, sembla que aguanti millor. Si amb una altra càmera externa, et funciona bé, això vol dir que el sistema amb el virtualbox funciona correctament i semblaria que el problema vindria pel suport del driver de Linux


  Pots fer una prova activant l'usb 3.0?

  Gràcies,
 • També he fet la prova però el problema es que si has d'activar el port usb 3.0 si el que tens connectat és per port usb3.0, en cas contrari no el munta.

  Tècnic informàtc Preventiu per al Departament d'Ensenyament
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.