Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Virtual Box i USB  Final

 • Hola a tots. Tinc instal·lat el Virtual Box v. 5.2.20 i quan l'executo no tinc accés als USB. He descarrregat l'extensions pack. A l'opció paràmetres USB, apareixen totes les opcions deshabilitades. He consultat webs i provat a afegir usuaris i no he pogut. Algú sap com fer-ho? MOltes gràcies per la vostra feina.
 • Hola,

  Si et surten les opcions deshabilitades és segurament perquè no et deixa fer canvis amb la màquina virtual engegada.

  Per veure l'USB a la màquina virtual, afegeix l'USB, ves al menú Dispositius / USB i haurien de llistar-se tots els dispositius que tens a la màquina "host", només cal marca el dispositiu que vols que aparegui dins de la màquina virtual per fer-lo servir.
  https://www.sma…lbox-guest-os/

  A veure si et funciona.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola,

  Hauries d'afegir l'usuari al grup: vboxusers

  Per fer-ho, ves a Aplicacions-> Eines del sistema-> Usuaris i grups

  Ves a "Gestiona els grups" i selecciones el grup Vboxusers. Un cop edites el grup, marques l'usuari que toqui per incorporar-lo dins del grup vboxusers.

  A veure si així et funciona.


  Joan de Gracia
 • Per si pot ajudar, es pot resumir executant des del termina:
  sudo /usr/sbin/usermod -a -G vboxusers "ELTEUSUARI"
  tanques la sessió i la tornes a obrir i hauria de funcionar a part hauries d'instal.lar el pack d'extensions corresponent a la teva versió de VirtualBox, per exemple:
  https://download.virtualbox.org/virtualbox/5.2.22/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-5.2.22.vbox-extpack

  Tècnic informàtc Preventiu per al Departament d'Ensenyament
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.