Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Cohabitació Linux - Windows  Final

 • La cohabitació Linux - windows ens provoca alguns problemes:

  1. Quan des d'Open Office (i d'altres aplicacions) intento desar un arxiu en el servidor Windows i he de guardar-ho primer a l'escriptori per després copiar-ho obrint la carpeta corresponent a la xarxa Windows. No hi ha alguna forma més senzilla?

  2. Com es pot fer per guardar arxius en les carpeta T del directori compartits del servidor Linux quan s'està treballant a Windows?

  3. Quan es vol modificar un arxiu localitzat al servidor windows és necessari copiar-ho a una carpeta de linux, modificar-ho i posteriorment tornar-ho a copiar, si es vol, al servidor windows. No es pot evitar això d'alguna manera?

 • Hola.
  Desconec com solucionar això que dius, però, no et seria més pràctic tenir com a servidor de fitxers un sistema linux on exporten les carpetes d'usuaris amb nfs i llavors, des dels clients linux muntar aquestes carpetes d'usuari en el seu directori?
  Llavors si que podries llegir i escriure sense tenir que traspassar previament els fitxers.

  Salutacions.
  Artur Guillamet
 • Crec que el Linux no és capaç de desar res en format NTFS. Només permet la lectura. En canvi no té cap problema amb FAT32.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.