Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Creació d'usuaris individualitzats pels alumnes i professors  Final

 • Una de les principals preocupacions a les aules d'informàtica és el manteniment dels escriptoris.
  En el cas que tots els alumnes entressin amb un mateix nom d'usuari validat al servidor el caos generat per les successives modificacions, petites o grans, involuntàries o maliciones, faria l'escriptori irreconeixible i possiblement inutilitzable en pocs dies.
  En el cas que cada alumne entrés amb un nom d'usuari diferent aquest problema només es donaria en alguns casos i trigaria més temps però continuaria existint.
  Tot això em porta a plantejar les següents qüestions
  a) Com es crea el perfil d'usuari (fons d'escriptori, aplicacions disponibles a l'escriptori, estructura de carpetes al seu directori home...) de manera que es puguin crear múltiples usuaris a partir d'aquest perfil?
  b) Com es pot recuperar aquest perfil per un usuari que l'hagi fet malbé?
 • De moment treballo amb MDV 2006 amb KDE (3 aules),però linux és linux:
  Jo creo el perfil que m'agrada i despres ho copio a /etc/skel. Això sempre al servidor del centre.
  Cada vegada que creo un usuari tindrà aquest perfil. A mi m'agrada donar llibertat perque els alumnes "decorin " el seu escriptori. Si algú el deixa inservible  esborro i creo de nou. Penso que la majoria es fan més responsables, s'adonen que el que fan al seu escriptori els afecta unicament a ells.
  Molt més fácil d'administrar en linux que en windows. Per no parlar de temps de configurar una máquina amb totes les aplicacions, amb linux 1/2 ...3/4 i ho tens tot (SO + aplicacions) amb windows amb el mateix temps tens el SO i arar a instal·lar aplicacions. "No hay color".
  Salutacions.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.