Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Linkat 14.04 en ordinadors antics  Final

 • Benvolguts,

  Tenia instal·lada la versió linkat d'ubuntu 12.02 i em demanava si la volia actualitzar a la 14.04 al dir-li que si i fer l'actualització no m'arrenca els sistema em demana la contrasenya d'usuari de manera indefinada sense arrencar els sistema.

  Crec que pot ser perquè els ordinadors tenen més de 2Gb de RAM, com ho puc solucionar? Sense canviar RAM? són els antics HP del departament.

  Gràcies per endevant,

  Manel
 • Hola Manel,

  És possible que hagi hagut algun problema durant el procés d'actualització (errors de baixades de paquets, que t'hagi fet alguna pregunta en relació al fitxer de configuració del grub), etc.

  No hi ha cap problema pel que fa la memòria RAM. Es recomana més de 2 Gb de RAM per a la versió de 64 bits per un tema de rendiment. La versió de 32 bits gestiona a totalitat de la RAM del sistema operatiu (si tinguessis 4 Gb de RAM te'ls gestionaria sense cap mena de problema). Diem-ne que només en el cas de Windows 32 bits hi ha aquesta limitació de memòria RAM, en GNU/Linux no.

  Podries mirar de regenerar el grub amb l'eina: rescatux que es pot descarregar des de l'enllaç següent:

  http://www.supe….org/rescatux/

  Una recomanació que faig és que, abans d'actualitzar la versió de la 12.04 a la 14.04 primer de tot actualitzis els paquets de la 12.04 i, un cop s'han actualitzat, facis el canvi de versió.  Joan de Gracia
 • Hola Joan,
  En pirmer lloc gràcies per la resposta.

  Mira el grub no crec que sigui perquè el sistema operatiu jo el puc escollir, i quan escullo l'ubutu una de les màquines em queda penjada en la pantalla de presentació de l'ubuntu i l'altra la passa i em demana la contrasenya d'usuari fa un escarafall d'arrencar i em torna a la pantalla de petició de la contrasenya i d'aquí no surt.

  El rescatux no el puc fer anar no? si no puc arrencar el linux.

  Suposo que l'única solució es reinstal·lar el linkat no?

  Lo de menys de 2 Gb de RAM ho deia perquè a ubuntu hi ha una distribució 32bits per màquines de menys de 2Gb, de fet és la distribució 32 bits que hi ha i no se si això tenia alguna cosa a veure.

  Manel
 • Hola Manel,

  Rescatux és una distribució Live que precisament serveix per arrencar la màquina en cas que aquesta no ho pugui fer. Abans de reinstal·lar el sistema operatiu, mira de fer aquesta prova, no sigui cas que recuperis el sistema.

  Estaria bé que fessis una foto de la pantalla amb l'error que mostra.

  No crec que hagi passat això perquè l'Ubuntu sigui de 32 bits ambdues versions (32 i 64) són molt estables.

  :)  Joan de Gracia
 • Hola, nosaltres vam tenir un problema semblant i es va solucionar canviant la targeta gràfica.

  Xavier Casado
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.