Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Monitor per defecte  Final

 • Hola

  Tinc un problema amb un parell d'ordinadors que estan connectats a un canó.
  El cas és que Linkat agafa com a monitor principal el canó. A tots els usuaris els he posat que els 2 monitors estiguin duplicats. El problema és que, abans d'entrar l'usuari, la pantalla de login surt al canó. Com que de vegades l'ordinador s'utilitza amb el canó parat, els usuaris no veuen la pantalla de login i es pensen que l'ordinador no s'ha iniciat correctament.

  Com puc fer que la pantalla de login surti als 2 monitors? O bé que agafi com a monitor primari el monitor de l'ordinador en comptes del canó?

  Gràcies
  Carles
 • Hola Carles,

  A Paràmetres de sistema / Pantalles pots seleccionar quina pantalla vols que sigui la principal arrossegant la barra negre sobre el monitor desitjat. Fes clic al botó Aplica i reinicia l'ordinador.

  A veure si et funciona.

  Projecte Linkat
 • Hola, Pablo

  Aquest mètode és el mateix que feia servir jo. Va bé per cada usuari, però abans de fer el login no.
  Ho he arreglat amb el sistema que expliquen a https://wiki.ub…fig/Resolution. El petit problema és que he hagut d'instal·lar gdm per poder fer els canvis persistents i ara la pantalla de login surt un xic diferent.

  Gràcies
  Carles
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.