Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Impressores amb codi  Final

 • Hola bon dia,

  Estava realitzant una instal•lació de impressores no compatibles amb Linkat 12.04 seguint el tutorial que hi ha a la web de la Linkat (http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Impressores_no_compatibles). Les impressores són una Ricoh aficio MP C2500 i una Ricoh MP 301, les dues funcionen amb codi per poder fer impressions.

  Quan he acabat de realitzar el procés complet, m'he adonat que la Linkat enviava a la màquina Windows el fitxer que s'havia d'imprimir i aquesta no em demana el codi per introduir-lo. Ho podia veure a la cua d’impressió de la impressora virtualitzada.

  Llavors, després de donar-li voltes sospitava que hi havia alguna errada en el fitxer gsprint.cfg, finalment he anat a la pàgina web de gsprint per profunditzar més:

  http://pages.cs…ew/gsprint.htm

  i en el punt 1 Usage, a les opcions he vist una anomenada -query, que ha diferència amb el tutorial posa -noquery i per aquest motiu no em demanava el codi. He realitzat el canvi en el fitxer gsprint.cfg i ja apareix la finestra de propietats de la impressora on ja puc imprimir amb codi.

  Finalment el meu gsprint.cfg ha quedat així:

  -query
  -color
  -printer
  RICOH Aficio MP C2500 PCL 5c"

  He provat d'afegir mes impressores d'aquesta forma:

  -query
  -color
  -printer
  RICOH Aficio MP C2500 PCL 5c"
  -printer
  Ricoh MP 301 PCL 5e"

  Funciona, però sempre surt per defecte la ultima impressora que hi ha al arxiu. El que jo voldria és que m'imprimeixi el document a la impressora que li dic jo (des de la Linkat) i no haver de seleccionar (a la màquina Windows) per quina impressora vull que surti.

  Com puc afegir mes impressores en aquest arxiu de configuració?


  Gràcies.

  Albert
 • Hola Albert,


  Estic preparant ara un vídeo on podràs veure el procés que et descriuré per sobre ara. El que es tractaria és definir dues impressores com ho estàs fent però utilitzant un altre mètode. Això està lligat amb el mètode que s'utilitza per generar la sortida. A la documentació es recomana fer servir la configuració:

  Quote

  Output: Program handles output


  http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/images/2/23/05-print.png

  Bé, canviant aques mètode de sortida és possible fer el que estàs demanat.

  Tan bon punt tingui fet el vídeo et passo l'enllaç.


  Joan de Gràcia
 • Hola Albert,

  T'he deixat a:

  http://youtu.be/Gp0V_51DEZQ

  Un vídeo on t'explico el procés de configuració de les dues fotocopiadores. Veuràs que el sistema disposa de dues fotocopiadores (Fotocopiadora1 i Fotocopiadora2) físiques. Es defineixen dues fotocopiadores virtuals (Fotocopiadora_Linkat_1 i Fotocopiadora_Linkat_2) que són les que s'exporten per la xarxa i són les que seran visibles des de la xarxa d'estacions Linkat.

  En aquest exemple no he creat el fitxer gsprint.cfg ja que he canviat la forma de declarar les impressores. En comptes de fer servir l'opció: "Output: Program handles output" faig servir l'opció "Output: Copy stdout to printer" i que em permet escollir la Impressora/Fotocopiadora a fer servir. Com pots veure, cada impressora/fotocopiadora virtual està assignada a la seva impressora/fotocopiadora física.

  Només remarcar que als arguments que passo al gsprint:

  -noquery -color -

  o bé:

  -noquery -mono -

  he de posar el guionet final ja que representa el fitxer que de forma automàtica s'envia al programa gsprint.

  A veure si t'agrada aquesta proposta i et resol el problema.


  Joan de Gracia  Editat per jgraci25 el 11/Abr/2014 - 15:03.
 • Hola Joan,

  Gràcies per la teva resposta.

  Per el moment no he pogut comprovar aquesta configuració, ja que les escoles estan de vacances, així que en quan hi torn-hi, ho provo i et dic com ha anat.

  Albert
 • Hola Albert,


  Espero doncs que ens diguis com ha anat :-)  Joan
 • Hola Joan,

  He provat el procès que m'has dit, però no funciona com jo voldria. Quan jo envio desde la Linkat a imprimir per la impressora 1(MP301), per defecte, en windows, em surt la impressora1(MP301). Però quan envio desde la Linkat a imprimir per la impressora 2(MP C2500), per defecte, en windows, em surt la impressora1(MP301) en el menú desplegable.


  Gràcies  Editat per amoral_33 el 12/Maig/2014 - 11:03.

  Albert
 • Hola Albert,

  Fitxa't que les impressores virtuals que s'han de crear al Windows tenen ports diferents, la impressora 1 té configurat el port RPT1 i la impressora 2 el port RPT2.

  A veure si és aquest el problema.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.