Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Format Ext3 versus Ext4 - Actualitzar versus instal·lar  Final

 • Hola, enhorabona pel llançament oficial de la Linkat 4.

  Ara em pregunto:

  Què és millor, actualitzar una Linkat 3 i NO perdre les dades del sistema o instal·lar de zero i aprofitar que podem donar format amb ext4?

  Fa poc he muntat un servidor LTSP amb un processador i5, 2 discs SATA amb RAID 0 que es farà servir per donar classes de retoc de fotos i vídeo. Val la pena formatar amb ext4 quan hi posi la Linkat 4, o només actualitzo mantenint dades i ext3?

  Gràcies

  Joan Padró
 • Tècnicament, el driver d'ext4 et pot montar una partició ext3, per tant no has de tenir por de que et deixi de funcionar. Això vol dir que no has de tenir por de deixar-ho amb ext3.

  Tot i així pots passar de ext3 a ext4 bastant fàcilment, no sé si teniu algun sistema a linkat així que m'abstindré de liar-vos més :). ext4 té alguns avantatges: és lleugerament més ràpid i confiable (a sistemes que cauen, etc.) però ext3 ha funcionat molt de temps i és molt robust en qualsevol cas.

  Espero que serveixi :)
 • Jo et recomano que reinstal·lis. Pots actualitzar però si tenies algun RPM instal·lat que no vingués amb la configuració original de linkat3 podries tenir problemes.

  salutacions
 • Hola, moltes gràcies a tots dos per als consells.

  Segurament reinstal·laré, ja que hi havia alguns que no venien amb la configuració original.

  Gràcies

  Joan Padró
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.