Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

s4a (scratch for arduino)  Final

 • Hola.

  Hi ha intenció de paquetitzar s4a (scratch for arduino) a la Linkat 4?.

  Actualment em veig en la "obligació" de tenir uns quants ordinadors amb debian o ubuntu per poder treballar amb aquest programa desenvolupat pel Citilab
  http://seaside.citilab.eu/scratch/arduino
  doncs només han fet paquets deb per linux.

  Temps enrera http://linkat.xtec.cat/portal/index.php?module=pnForum&func=viewtopic&topic=2479&start=0 vau preguntar si valia la pena paquetitzar i mantenir l'arduino per la linkat, i segueixo pensant que surten versions massa sovint. El projecte s4a el veig de més lenta evolució i per tant més fàcil de mantenir. Apart que és un entorn molt més encarat a l'educació no universitària.

  Salut.

  Toni Ubieto.
 • Hola Toni,

  He fet servir el programa alien per generar el paquet RPM del S4A.

  Et deixo el paquet per veure si et funciona correctament i si ho veus correcte l'afegim al repositori de la Linkat.
  http://download…1.1-2.i386.rpm

  Necessites el paquet libv4l2-0 també.
  http://download…-17.1.i586.rpm

  A veure que tal.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo.

  El paquet rpm no és bo. De fet se m'ha carregat una instal·lació a disc dur neta de la linkat 4 i també una linkat4-live en USB (ja no torna a arrencar ni el disc dur ni la memòria USB).

  Per instal·lar el libv4l2-0 cal instal·lar el libv4l dels repositoris de la linkat4, en la live he hagut d'afegir els repositoris a mà doncs no h'hi ha cap!!!.

  El paquet rpm del s4a no es deixa instal·lar gràficament: apareix un missatge d'errada dient "rpm-Package in Pool" i en repetir-ho diu que ja hi ha el repositori (/var/tmp/directoriXXXX).

  A l'instal·lar el rpm del s4a amb el zypper apareixen la tira de missatges d'errada respecte l'usuari/grup vbox i pablo, finalment acaba i llavors "peta" el sistema: desapareix el fons d'escriptori del Gnome, les icones dels menús i algunes icones del quadre superior es converteixen en creuetes vermelles. Apart sembla que totes les aplicacions les vol executar l'"usuari primari".
  En aquestes condicions he arrencat el s4a i sembla que carrega però no puc provar si realment funciona.

  Provaré jo mateix d'utilitzar l'alien per generar el rpm per la linkat 3 i 4. Podries indicar-me alguna guia?.

  D'altra banda m'he posat en contacte amb els desenvolupadors de s4a perquè el paquet .deb oficial que hi ha penjat té un parell d'errades: hi ha una dependència amb el pulseaudio >= 1.0.9 quan no existeix encara aquesta versió (és un bug heretat de l'scratch), i també hi ha uns permisos massa restrictius dins /var/lib/s4a que s'han de canviar perquè un usuari no administrador pugui executar el programa.
  Jo mateix he pogut desempaquetar el .deb i canviar la dependència de versió i reempaquetar. Em queda pendent canviar els permisos de /var/lib/s4a i reempaquetar.
  Els desenvolupadors del s4a m'han contestat i sembla que ho arreglaran. Estan interessats en que s'inclogui el s4a en la Linkat.

  Salut

  Toni Ubieto.
 • Hola de nou.

  He desempaquetat el .deb amb # alien -g -c -v S4A-1.2.deb, que genera l'arbre de directoris i fitxers i allà he canviat els permisos que hi ha erronis.
  Llavors he copiat els directoris i fitxers de l'apliació al seu lloc i he comprovat que el programa funciona correctament i s'entén amb la placa arduino amb l'usuari root.

  Hi ha un però, que és que s'ha d'afegir els usuaris no administradors que vulguin utilitzar el programa al grup "dialout" (# modgroup -A dialout usuari??) perquè l's4a pugui accedir a /dev/ttyUSB0 que és la connexió utilitzada entre la placa i l'ordinador. És el mateix que passa quan es vol utilitzar el IDE Arduino.

  Ara que sembla que funciona, com es converteix l'estructura de fitxers corregida en un fitxer rpm?. No he construit mai un paquet rpm. Suposo que s'ha de fer un fakeroot i llavors utilitzar alguna eina rpm. Per on començo?.
  Com es pot fer que s'afegeixin els usuaris al grup dialout en instal·lar el rpm, algun script dins el paquet?. Com s'afegeixen les dependències?. Com es corregeixen les versions errònies en les dependències?.

  Us agrairia alguna guia, facileta si pot ser ;-)).

  Salut.

  Toni Ubieto
 • Hola Toni,

  Et deixo unes guies de RPM, és complicat explicar-te en un missatge com es fa un RPM.
  http://www.rpm.org/max-rpm/
  http://www.ibib…RPM-HOWTO.html

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.