Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

cominucació entre aules  Final

 • Hola,
  a l'escola volem comunicar totes les aules amb la secretaria del centre aprofitant els ordinadors (a l'estil intèrfon). La idea inicial és fer servir l'Ekiga.
  Abans de començar a fer el muntatge, però, m'agradaria saber si algú coneix o ha fet servir algun altre programari més adequat.

  Merci  editat per: ebarrach, 14/Gener/2011 - 18:34
 • Hola Eloi,

  L'Ekiga l'he fet servir per comunicar-me a través del servei de telefonia IP VoipBuster. De fet a la wikilinkat ho vaig documentar:

  http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/VoIP


  El programa funciona força bé.

  Entenc que vols utilitzar-lo com a sistema de comunicació intern del centre per la qual cosa podries crear un compte per a consergeria, un altre per direcció i un compte per a cada aula. D'aquesta forma, si crees comptes del tipus:

  consergeria.nom_escola
  direccio.nom_escola
  aula1.nom_escola

  etc.


  tindràs un identificador d'usuari únic per a cada espai.

  Si en algun moment vols fer alguna prova, estic donat d'alta a: jdegra@ekiga.net

  Per trucar has d'escriure:

  sip:jdegra@ekiga.net


  o bé fer servir una adreça de prova que té ekiga i que és: sip:500@ekiga.net

  Nota: El prefix sip és el protocol (SIP = Session Initiation Protocol https://secure.wikimedia.org/wikipedia/es/wiki/Session_Initiation_Protocol)


  No és pas mala idea la que proposes i ja ho he vist muntat en una altra escola (però amb skype que és privatiu). L'avantatge que tens amb l'ekiga és que és lliure i utilitza un estàndard per comunicar-se, el protocol SIP.

  :-)


  Doncs això, si t'animes fem alguna prova.


  Joan
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.