Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

ctrl alt sup no funciona  Final

 • Hola,
  Quan la linkat es penja, com s'ha d'actuar? doncs la drecera ctrl alt sup no funciona , i estic tip de tancar amb el botó d'arrencada.
  Gràcies.
  Jordi
 • Hola Jordi,


  En tota distribució GNU/Linux hi ha aplicatius que deixen de funcionar i fins i tot deixen KO el sistema gràfic (hi ha una possibilitat remota). Això sí, el sistema base no el deixen penjat. Per reiniciar el sistema gràfic sense haver de recórrer al botó d'arrencada pots fer:

  Control + Alt + Backspace

  (fes-ho 2 cops)

  Per cert, quina aplicació està provocant que el sistema gràfic et deixi de funcionar?


  Joan de Gracia

  Projecte Linkat
 • Gràcies Joan, ho intentaré amb les tecles que m'has donat.
  En quant a l'aplicació, no se que dir-te, estic fent el curs d'iniciació a la Linkat i amb els efectes m'he he quedat penjat molt sovint.
  Però a l'aula de informàtica que tinc 15 ordenadors nous d'aquest any del departament,amb la linkat 3, i a una altra aula que tenim 13 portàtils toshiba també em passa en general, podria ser que la combinació que funciona amb windows no ho fa amb lincat 3 ?
  Jordi Borràs
 • Hola Jordi,

  Si us plau, no dupliqueu els missatges al fòrum, t'he esborrat l'altra missatge per concentrar les respostes a un mateix lloc.

  Si et trobes en aquesta situació pots fer dos coses:

  1. "Matar" el servidor X. Amb la combinació de tecles Control + Alt + Retrocés reiniciaràs l'entorn gràfic de la Linkat.

  2. Anar a una consola. Amb la combinació de tecles Control + Alt + F3 aniràs a una consola on podràs autenticar-te com a root i realitzar la tasca que vulguis per recuperar el sistema. Per tornar a l'entorn gràfic hauràs de fer la combinació de tecles Control + Alt + F7.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.