Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

problemes amb el linkat 3.0 - desinstalar-lo ?  Final

 • Hola, soy muy novato en linux, y creo haberla "piiip" por pasarme de listo. El tema es que instalé el linkat 3.0 en un PC nuevo, pero la targeta wireless era incompatible con el linkat.Probé de arreglarlo con el madwifi pero no lo logré i luego intenté desinstalar el linkat para poder instalar el winxp. Intente con el fdisk mbr i no me funciono, i luego intente formatear las particionesd existentes individualmente desde el YAST como usuario root, pero tampoco lo logre.
  Total, tengo los CD's de Linkat i Winxp i no se o no puedo instalar los dos So's a la vez, ni desinstalar el linkat. Llevo semans peleandome con el tema i ya no se que hacer. Podriais ayudarme? (perdoneu no escriure-ho en català)
 • Hola Sergi,

  No cal repetir el mateix missatge 4 vegades a diferents llocs, t'he esborrat els altres missatges per concentrar la conversa en un sol lloc.

  La Linkat no cal desinstal·lar-la, si la vols treure fas una nova instal·lació de XP o Linux a sobre de la partició on hi ha la Linkat i ja està.

  Si vols tindre els dos sistemes operatius cal instal·lar primer el XP i després comences la instal·lació de la Linkat. Durant la instal·lació de la Linkat et proposarà reduir la partició de Windows i instal·lar-se a una nova partició que es crearà automàticament. Cal revisar que la proposta que et dona és correcte.

  Pel tema de la Wifi necessitem saber quina marca i model és la targeta wifi i et direm quin és el driver que cal fer servir. Normalment amb el paquet kernel-pae-extra o compat-wireless s'acostuma a solucionar.

  No cal demanar disculpes per no escriure en català, ets igualment benvingut sigui quin sigui el teu idioma :)

  Salut.

  Projecte Linkat
 • hola pablo,
  seguint els teus consells, he intentat engegar el pc des del disc de winxp, pero no me'l reconeix i arrenca des del Linkat. Aixo ja m'ha passat altres cops i no se com arreglar-ho. Es per aixo, i d'acord amb el teu consell, que primer vull instal.lar el winxp i despres el linkat,pero no se com eliminar el linkat primer
  T'adjunto les particions existents ara en el disc dur:
  /dev/sda 465.76 GB - tipus: ST3500418AS
  /dev/sda1 2.01 GB - linux swap Tipus SF Swap (swap)
  /dev/sda2 45GB Linux Native Tipus SF Ext3 (/)
  /dev/sda3 403.75GB HPFS/NTFS
  /dev/sda4 15 GB Linux native Tipus SF Ext3 (/home)

  No em sonen gens be les particions....Pots ajudar-me ?que hauria de corretgir, eliminar.....
  Pots ajudar-me ?
 • ah, me n'oblidava, la tarja Wifi es d-link DWL-G520 Wireless Ethernet PCI 108mb

  Code

   
 • Hola,

  La DWL-&520 porta un xip atheros. A través del mòdul del YaST "Software Repositories" pots afegir un repositori comunitari que és el compat-wireless. Amb aquest repositori podràs fer funcionar la teva placa wifi.

  Joan de Gracia

  Projecte Linkat
 • Hola,

  Durant la instal·lació del XP es particiona i es formata el disc, d'aquesta manera es treu la Linkat.
  Per iniciar la instal·lació del XP cal arrencar l'ordinador des del DVD amb el disc d'instal·lació del XP posat. Si no t'arrenca el DVD cal anar a la BIOS i dir-li que arrenqui amb el DVD.
  http://www.conf…om/doc282.html

  Cada BIOS és diferents, però normalment es pot entrar pressionant la tecla Supr justament quan encens l'ordinador. Una vegada dins cal buscar Boot i seleccionar en primer lloc el DVD.

  Mira aquesta guia on veuràs un exemple de partició de disc amb Windows i Linkat. Mira l'exemple d'Estació de treball
  http://www.xtec…particions.htm

  A veure si et funciona.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • hola,
  sembla que el linkat esta disposat a amargar-me l'existencia.
  Tinc el DVD del winxp al dvd, pero al iniciar el pc, inicia des del disc dur on hi ha el linkat. He obert la BIOS i a 1st boot device hi tinc el cd (es possible que no detecti que es un dvd enlloc de un cd?), pero tot i aixi, arrenca des del disc dur.
  Podria ser aquest el motiu pel qual s'ha d'instal.lar primer el windows i despres el linkat?
  Si volgues anar pel dret, podrieu dir-me com eliminar el linkat del disc dur i despres instal.laria el winxp i despres tornaria a instal.lar el linkat?=
  Crec que seria lopcio mes sencilla....
  gracies
 • Hola,

  Torna a revisar la BIOS perquè has d'arrencar amb el CD del Windows i t'ha de funcionar.

  Quote

  es possible que no detecti que es un dvd enlloc de un cd?

  Si el lector és de DVD, t'hauria de llegir un DVD i un CD.

  Quote

  Podria ser aquest el motiu pel qual s'ha d'instal.lar primer el windows i despres el linkat?

  No, s'instal·la primer el Windows i després la Linkat perquè el Windows no et crea una entrada automàticament de la Linkat i caldria fer més feina.

  Quote

  Si volgues anar pel dret, podrieu dir-me com eliminar el linkat del disc dur i despres instal.laria el winxp i despres tornaria a instal.lar el linkat?

  No et serviria de res desinstal·lar abans la Linkat, això es fa durant la instal·lació del XP. El que has de fer és arrencar la instal·lació del Windows XP i formatar el disc dur.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Gracies altre cop per la resposta, pero aixo que tu dius no em funciona, jo ja ho havia provat abans, despres quetu mho diguessis i ara altrecop, i res de res. El cd de windows arrenca, carrega els arxius, un munt la veritat, pero quan ha de iniciar la instal.lacio , es queda la pantalla en negre i no respon a cap ordre. Total que no em funciona
  Pot esser el cd de winxp que estigui errat?P O potser que les particions que he fet, indicades mes a dalt, no deixin espai a els arxius de winxp ? No se m'acut que pot ser................

  Code

   
 • araºhe eliminat la particio de nfts aviam si era questio despai, pero em fa el mateix de la pantalla negra al acabar de carregar el arxius de windows (en una pantalla blava). no entenc res de res noi
  Es per aquest motiu que volia probar deliminar el linkat del discdur i instal.lar el winxp amb el disc dur net del tot. No es pot desinstalar el linkat ?????
 • Hola,

  Quote

  No es pot desinstalar el linkat ?????

  Els sistemes operatius no es desinstal·len, simplement formates el disc dur i et carregues el contingut del disc, ja sigui Windows, Linux, Unix, etc...

  Quote

  em fa el mateix de la pantalla negra al acabar de carregar el arxius de windows (en una pantalla blava)

  La pantalla és negre o blava? La pantalla blava és una errada de Windows, pot ser perquè l'ordinador o el CD estiguin malament.

  Si arrenques l'ordinador amb el DVD de la Linkat, t'arrenca la instal·lació de la Linkat, llavors vol dir que el CD de Windows no funciona.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.