Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

italc i dhcp  Final

 • Estic fent proves amb italc sobre les màquines 1x1.
  Quan haig d'afegir una computer a una classroom voldria fer-ho indicant la MAC perquè la IP no la tinc registrada i a més a més és fluctuant per dhcp.
  La qüestió és que no em deixa, vol que li assigni IP o hostname
 • Hola,

  No em sona veure la configuració per MAC address, hauràs de posar una IP estàtica per aquestes màquines.
  A veure si algú del fòrum ho té com tu vols.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola,
  amb iTalc + Avahi hi ha la possibilitat iTalc "descobreixi" ell sol els ordinadors . Ho sé perquè ho he vist en funcionament i és molt útil, però no sé com s'ha de configurar perquè funcioni. De fet a l'instal·lar l'iTalc ja s'instal·la el paquet avahi-utils.

  Alguna idea sobre què cal fer per tenir aquesta utilitat?
 • Hola,

  Segons la Wiki del iTalc cal afegir l'usuari del professor o de l'administrador al grup d'usuaris italc des del YaST. Fent això tindràs accés total a l'iTalc i veuràs els clients de l'iTalc que es troben a la xarxa mitjançant el avahi.
  http://italc.so…_Running_iTALC

  Per controlar els PCs també podries configurar el servidor DHCP per assignar IPs concretes a unes MAC address. Així les màquines, encara que estiguin en DHCP, tindran sempre la mateixa IP.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • El problema principal amb les màquines 1x1 és que el servidor DHCP que els assigna la IP no sé si està dins el Fortinet o dins el controlador de APs. De totes maneres no hi tenim accés per poder fixar IPs.

  Per altra banda, he provat d'utilitzar un programa d'exploració de xarxes tipus SoftPerfect Network Scanner (no en conec cap per Linux que agafi alhora IP i MAC) i el que em detecten és que tots els ordinadors portàtils tenen la mateixa MAC (la del controlador). Per tant, no tinc maneres de saber en cap moment a quin ordinador està assignada una IP.

  Així doncs, veig el tema una mica "txungo". No sé com està l'aplicació que comentava en Joan de Gràcia en algun altre fil o a la web de l'educat1x1, però caldrà provar-la en una aula real, amb aquestes caixes tancades que ho controlen tot.

  Narcís Masmartí
 • Hola Narcís,

  ja es troben els nous paquets pel italc que fan la identificació dels clients.
  italc-identificador -- Al client
  italc-jail -- Al servidor

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola.

  Ens podeu explicar la funcionalitat d'aquests paquets?.
  Posareu alguna cosa en la wikilinkat?, dins ITalc?.

  Gràcies.

  Toni Ubieto
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.