Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Promethean + Toshiba NB250 | RESOLT |  Final

Vés a la pàgina 1 - 2 [+1]:

 • Bones!

  Tinc un greu problema amb els nous toshiba NB250 + Promethean + linkat3. Us faig un breu resum pas a pas:

  1- Les instruccions wiki linkat3 per a promethean

  http://linkat.x…php/Promethean

  NO funcionen per a toshiba BN250, ja que un con finalitzada la instal.lació (seguint les instruccions de la ja comentada wiki), i seguint les instruccions que el mateix programari dona:

  You must logout once the installation is complete in order to use your Promethean devices.

  ...el modul promethean no es carrega en reiniciar el sistema:


  #modprobe promethean

  FATAL: Could not open '/lib/modules/2.6.32-5-pae/kernel/drivers/input/tablet/promethean.ko': No such file or directory  2- Què ha passat??


  #cat /var/log/boot.msg |grep module

  No module symbols loaded - kernel modules not enabled.
  <6>[ 14.958649] loop: module loaded
  FATAL: Could not open '/lib/modules/2.6.32-5-pae/kernel/drivers/input/tablet/promethean.ko': No such file or directory
  Driver location: /lib/modules/2.6.32-5-pae/kernel/drivers/input/tablet
  Promethean: Copying driver module in kernel.
  ERROR: Module promethean does not exist in /proc/modules
  rm: cannot remove `/lib/modules/2.6.32-5-pae/kernel/drivers/input/tablet/promethean.ko': No such file or directory


  Més coses:


  #cat /var/log/boot.msg |grep Promethean
  [Checking Promethean Kernel Module]
  Promethean: Copying driver module in kernel.
  Promethean: No driver found for the current kernel 2.6.32-5-pae. The driver needs to be rebuilt.
  Promethean: This requires make, gcc and the kernel headers / kernel source packages.
  Promethean: Building Promethean activdriver...
  Promethean: Error building driver.


  Doncs sembla que al nou kernel 2.6.32.5-pae s'hi han d'afegir els devel i els kernel-source corresponents per poder insertar el mòdul promethean.


  3- Instal.lar kernel-pae-devel+kernel-source (del repositori kernel-next)+ gcc (make ja està instal·lat) + reinstal.lar el programari promethean + reiniciar linkat3 per completar la configuració de promethean. Ja hauria de funcionar, ja que el fitxer promethean.ko s'ha creat:

  /lib/modules/2.6.32-5-pae/kernel/drivers/input/tablet/promethean.ko

  4- Executar activinspire (sense Desktop effects) i es queda "penjat" un cop s'han entrat les dades del registre de la llicència. Executo l'aplicació per terminal:


  alumne@NB250-V1:~> inspire -nc
  Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `GtkTreeView::odd-row-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0x8a635c0)" of type `GString'
  Loaded libfam.so.0
  Promethean: Open lock
  Promethean: Initialise board state
  Promethean: File Monitor Starting.
  Promethean: File Alteration Monitor (FAM) Not Open : Polling instead.
  Promethean: Pollfile: /tmp
  Promethean: Unlocked count 0
  Promethean: Activ devices 0

  (<unknown>:3902): GStreamer-WARNING **: Failed to load plugin '/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstffmpeg.so': /usr/lib/gstreamer-0.10/libgstffmpeg.so: undefined symbol: gst_tag_setter_reset_tags

  (<unknown>:3902): GStreamer-WARNING **: Failed to load plugin '/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstapp.so': /usr/lib/libgstapp-0.10.so.0: undefined symbol: gst_buffer_list_get_type


  5- He cercat dins del fòrum linkat3 si hi ha algu post relacionat i sembla que n'hi ha un; fa referència a que el mateix error el donaba Banshee i que era problema de conflictes amb gstreamer:

  http://linkat.x…c=2222&start=0

  La solució era revisar la instal.lació de còdecs... però no ho pot ser en el meu cas, ja que estic sobre un ordinador NOU que, en teoria ja porta tota la codificació gstreamer correctament instal.lada... o no??

  Miro "pel món" i trobo enllaços interessants:

  http://forums.o…or-ffmpeg.html

  Diu que el problema és del repo packman:

  You need libgstreamer-0_10-0 >= 10.0.22... the one from Packman.
  The problem is you mixed gstreamer packages of Packman with others from openSUSE.
  At really it's a bug, the package should explicitly require libgstreamer-0_10-0 >= 10.0.22. Report the problem to Packman... or even better, ask gstreamer developers to start using symbol versioning.


  ... i en trobo un altre de BRUTAAAAL

  http://forums.o…ml#post1940600


  i un altre més d'impressionant:

  http://forums.o…ml#post1898049

  Tots dos impliquen canviar radicalment moooltes coses dins de linkat3+ "tocar" packman amb el perill que això suposa per la estabilitat general de linkat3, i per això us demano consell!!

  .... i us proposo, si és possible, que "algú" faci alguna cosa semblant al "decàleg" de configuració/comprobació bàsica dels còdecs multimèdia OFICIALS/QUE FUNCIONEN en linkat3 (check-your-multimedia-problem-ten-steps). Segurament moolta gent ho agraïrà!!


  Doncs això, que com puc solucionar el meu problema???
  És greu i urgent, ja que estic configurant tots els nb250 (els de prèstec per a profes... 50!!!) per poder funcionar i fer la classe amb linkat3 + promethean (aparcant windows7)... i ara per ara NO PUC!!

  Tota ajuda serà moooolt ben rebuda.

  Agraït!!
 • Hola,

  he fet la instal·lació dels paquets de la pissarra digital i he comprovat que la guia no és del tot correcta ja que falta explicar que cal la instal·lació dels paquets necessaris per compilar el driver com ara el kernel-source, gcc i gcc-c++. Potser aquest últim paquet no és necessari, però jo també l'he instal·lat.

  El problema real és del desenvolupador del paquet que no ha afegit com a dependència aquests paquets.

  El que cal fer és desinstal·lar els paquets de la pissarra, instal·lar els paquets kernel-source, gcc i gcc-c++, tornar a instal·lar els paquets que diu la guia i ja t'hauria de funcionar.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo

  ... perdona, però NO hi estic d'acord. Si et mires el punt 3, literalment diu:

  3- Instal.lar kernel-pae-devel+kernel-source (del repositori kernel-next)+ gcc (make ja està instal·lat) + reinstal.lar el programari promethean + reiniciar linkat3 per completar la configuració de promethean. Ja hauria de funcionar, ja que el fitxer promethean.ko s'ha creat:

  /lib/modules/2.6.32-5-pae/kernel/drivers/input/tablet/promethean.ko


  No cal el gcc-c++.

  Però això NO resol el problema :-(. Com t'indico, el mòdul ja està insertat en el kernel, o sigui, es crea el fitxer promethean.ko en el /lib/modules/2.6.32-5-pae/kernel/drivers/input/tablet.

  El problema NO és la compilació/instal.lació al kernel, si l' error de gstreamer i que no se com solucionar-ho sense fer proves llargues / piruetes amb pakman... i que és urgent solucionar-ho (si algú te una solució ràpida). El que puc dir-te és que amb tots els ordinadors de sobretaula del centre "dels profes" ( 30 amb debian lenny i squeeze) em funciona sense cap problema el programari Promethean v1.4.
  El problema està, segons la meva humild opinió, en la llibreria gstreamer de linkat3, segons he pogut "deduir".

  Et funciona a tu el inspire -nc???
  o es penja com a mi????.
  Ho he provat en 3 màquines diferents (nb250 amb el programari "de serie", amb les modificacions que he comentat) i amb totes tinc el mateix resultat.... es penja en iniciar el programa de pdi Promethean.

  Agraït!  editat per: rmontrav, 17/Novembre/2010 - 11:36
 • Hola,

  No tinc cap codec de packman instal·lat i em funciona correctament el programa sense cap error al terminal.

  potser el tema seria desinstal·lar els codecs de packman. Ara faré la prova d'instal·lar-los per veure que passa.

  Els paquets que tinc del gstreamer són aquests:
  gstreamer-0_10-utils-0.10.21-3.11
  gstreamer-0_10-schroedinger-1.0.5-2.19
  libgstreamer-0_10-0-0.10.21-3.11
  phonon-backend-gstreamer-0_10-4.2.0-40.18
  banshee-1-backend-engine-gstreamer-1.4.3-1.2.1
  gstreamer-0_10-plugins-base-0.10.21-2.21.2
  gstreamer-0_10-0.10.21-3.11
  gstreamer-utils-0.10.21-3.11
  gstreamer-0_10-plugins-good-0.10.10-3.22.1

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Una vegada instal·lats els codecs multimèdia des de la Wikilinkat, a l'iniciar el programa em surten els errors del gstreamer, però el programa segueix arrencant. Val a dir que no tinc la pissarra i que el meu kernel és el 2.6.27.54.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Molt agraït per les molèsties!

  Recorda, però, que jo estic treballant amb els toshiba nb250 amb el kernel nou 2.6.32-5 pae instal·lat per defecte "de serie". De fet, el host de la màquina és NB250-V1. Suposo que això deu ser alguna pista de sobre com/quina configuració de programari/actualitzacions/modificacions porta!!. Amb els "antics" nb-200 funciona molt bè, però amb els nb250.... xungo.

  El programa funciona igual sense tenir la pisarra endollada.

  Per cert, he llegit "per algun lloc" que potser el problema és que no hi ha la llibreria python-gstreamer... o que tampoc hi ha la ffmpeg i la gstreamer-ffmpeg.

  Totes aquestes estan al packman, però no m'he atrevit a provar-ho. La veritat és que ja he llegit tantes solucions i/o posibles errors per al mateix problema, que ja no se quina solució aplicar.... i per això us demano ajuda ja que no puc saber, sense "tocar" molt la màquina, que hi ha o que no hi ha... i com interactua amb els repos packman, linkat3 i opensuse11. I, que hauré de fer el mateix a unes 30 màquines iguals. SORT que tinc un fog!!

  Molt agraït de nou!!

  Salut  editat per: rmontrav, 17/Novembre/2010 - 13:01
 • Hola,

  El gran problema és que Packman fa les modificacions que vol i quan vol. Des del projecte Linkat no podem donar suport al seu programari ja que realitzen canvis en el seu repositori que no podem controlar.

  Fes la prova en un Toshiba d'instal·lar els paquets de les llibreries que falten fins aconseguir que no et falli o elimina els paquets de Packman i deixa els que venen a la Linkat per defecte.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola
  Jo volia utilitzar el Toshiba nb250 amb la PDI promethean (amb el guindows cap problema).
  He entrat al foro perquè volia treballar amb el linkat, però després de llegir aquests posts veig que la cosa no és tan fàcil com diu la wikilinkat.
  Company Rmontrav, si treus l'entrellat els nous usuaris de linkat t'ho agraïrem
 • Abans de tornar a provar (per quarta vegada) la instal·lació de l'ActivInspire, he donat una ullada al fòrum i he llegit les trifulgues que passa en rmontrav. Déu n'hi do! Jo també "tinc" el Toshiba NB 250 i fins ara pensava (ingenu de mi) que era un problema d'instal·lació meu.

  No és pràctic haver de putinejar tant la màquina. Estic pensant amb un usuari Linux mig-baix. Hi ha pocs que es mouran còmodament en tot aquest procés. Per tant, o bé es fa arribar a Promethean aquests problemes i que posin una versió adient (és una empresa que es dedica a això, no?), o bé ens expliqueu com passar del kernel que ens ve preinstal·lat i treballem amb el 2.6.27.54 que li funciona al Pablo Vigo.

  Mentrestant, o fem servir la pissarra digital des de W (no m'agrada) o bé la fem servir per fer ombres xinesques.

  Una idea per sortir del pas (se m'acaba d'acudir): podria funcionar des del Wine?

  Cordialment,

  Jaume Serra
 • He anat fent "proves" amb gstreamer. Resultat: ara ja no em surt l'error amb les llibreries ffmpeg i app del gstreamer... però tampoc arrenca el programa :-((

  Per cert, en endollar la PDI al NB250, SI que funciona... però no ho fa el programari ActivInspire. Es pot calibrar, utilitzar el llàpis i tot "lo altre".

  Estic en un carreró tancat. He mirat les dependències que hi ha de promethean amb debian squeeze, que també porta un kernel 2.6.32, en concret el 2.6.32.27 i que si que pot arrencar el programari promethean. Sembla que estan totes resoltes/satisfetes amb linkat3,.... o sigui que aquest camí també està tancat.

  He enviat un mail al comercial que ens va vendre les pdi per a veure com solucionar el tema. Encara no em rendeixo!!. Sempre ens queda el forum de promethean

  http://www.prom…ead.php?t=9262

  He intentat seguir les instruccions que donen per a opensuse 11.1 i en canviar el repo linkat promethean a opensuse11 promethean, em descarrega automàticament el kernel 2.6.27, o sigui que sembla que NO hi ha suport "oficial" per al 2.6.32.

  Coses a fer/provar:

  1- Comentar-ho a algun fòrum promethean, a veure si donen suport al kernel nou amb linkat3.
  2- Canviar el kernel 2.6.32 pae a desktop/altres 2.6.32.
  3- Degradar el kernel a 2.6.27: suposo que ens donarà problemes amb el maquinari nou: wifi o altres. NO ho he provat encara.
  4- Esperar la resposta del comercial de promethean, a veure si ens dona la solució!!


  A veure si algú el pot donar un cop de ma!

  Salut

  Ramon Montraveta  editat per: rmontrav, 18/Novembre/2010 - 17:07
 • He comprobat que el que diu la Wikilinkat no em serveix per l'ordinador Toshiba NB250. Estaré pendent del fòrum per veure si algú pot donar una solució, entretant també ho he posat al foro de Promethean a veure si fan el paquet adient per a linkat 3.0. Mentrestant malgrat em pesi hauré de fer servir el guindows.
 • EP!!

  Sembla que comença a fer-se una llum en el camí!!

  Molt enrotllats els senyors del forum Promethean.. i moltes gràcies a Pierre Burghgraeve:

  http://communit…34/t/6136.aspx

  Encara ho he de provar... estic a casa i no puc endollar la pdi!!!, però si que arrenca el activinspire seguint les instruccions del fòrum.
 • Com ja sabreu, els nous NB250 tenen una versió diferent del nucli de Linkat 3. En concret porten el nucli 2.6.32 i segurament, a diferència dels NB200, no porten instal·lats tots els paquets necessaris per poder compilar programes (que és el cas del driver de promethean).

  Així doncs, la instal·lació del driver passa per realitzar les operacions següents:


  1- Comprovar que tenim instal·lats els paquets:

  kernel-pae
  kernel-pae-base
  kernel-pae-devel
  kernel-source
  gcc
  make


  (això ho podeu fer des del YaST fent ús del mòdul "Gestió de programari"


  2- Instal·leu els paquets de la pissarra Promethean tal i com s'indica a la wiki del projecte Linkat:

  http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Promethean


  i instal·leu els paquets:

  activ-meta-es
  activcatalan


  Amb aquests paquets instal·lats, el driver de Promethean compilarà correctament amb el nucli 2.6.32  Joan de Gracia

  Projecte Linkat
  Servei TAC  editat per: jgraci25, 22/Novembre/2010 - 16:45
 • Si, però això NO fa arrencar el programari activinspire... almenys avui dilluns a les 16:30.

  S'ha de canviar el nom del directori:

  /usr/local/bin/activsoftware/hwr

  per un altre, per exemple:

  /usr/local/bin/activsoftware/hwr1

  ... i ja funciona tot. Gràcies mil al Pierre Burghgraeve per haver trobat la solució al problema.  Salut  editat per: rmontrav, 22/Novembre/2010 - 18:40
 • Hola,


  El missatge que publicat arregla només el problema detectat amb el driver. Demà farem proves en un centre per tal de veure si la pissarra és operativa al 100% amb Linkat 3 i el nucli 2.6.32 com Linkat 4.

  I com no :-) provarem també el que ens has reportat al fòrum (i que també hem pogut seguir al fòrum de promethean) per tal d'ampliar la informació que hi ha a la wiki.

  Gràcies per tot,

  :-)  Joan de Gracia

Vés a la pàgina 1 - 2 [+1]:

 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.