Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

VirtualBox: Port paral·lel  Final

 • Hola un altre cop. Tinc una VirtualBox amb Windows XP i m'agradaria instal·lar la meva impressora HP Deskjet 970Cxi, però el problema que tinc es que es connecta a traves del port paral·lel, i VirtualBox no la troba mai perquè no he trobat la forma de habilitar aquest port. He estat buscant però no he trobat cap solució, nomes la de comprar un adaptador USB-PARAL·LEL, però m'agradaria deixar aquesta opció per el final de tot en el cas que no hi hagi cap forma de connectar-la. Hi ha alguna forma d'habilitar aquest port? Si es que no, de quina altra manera podria utilitzar l'impressora des de VirtualBox. Moltes gracies.

  David Ortiz
 • Hola,

  Segurament la solució passarà per configurar la impressora a través del YaST i compartir-la per xarxa. En windows, la impressió a través d'una impressora compartida mitjançant CUPS es fa seguint la recepta següent:

  http://howto.ccs.neu.edu/howto/printing/adding-an-ipp-printer-queue-to-windows-xp/

  És a dir, a través del YaST configures i comparteixes la impressora i després, des del teu windows virtual, fas la configuració tal i com t'indica la URL anterior.


  Joan de Gracia
 • Hola Joan, moltes gracies per la teva ajuda, he intentat compartir l'impressora en xarxa, i fent servir CUPS que era una cosa nova per mi, el problema es que desde el Yast no se si ho he fet be perque no funciona, em podries dir com fer-ho?
  I l'altra cosa es que al CUPS em demana nom d'usuari i contrasenya, i no se que hauria de posar.
  Gracies.

  David Ortiz
 • Hola,

  Una vegada configurada la impressora, cal obrir el Yast / Servidor Samba per compartir la impressora.

  La contrasenya que et demana serà la de root.

  Es pot administrar també les impressores per web entrant a http://localhost:631/admin (localhost ho pots canviar per la IP de l'ordinador).

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.