Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Bug Acrobat 8 a Linkat 3  Final

 • Hola de nou,
  en aquesta ocasió volia comentar un "Bug" que crec que té la versió d'Acrobat Reader que incorpora Linkat 3:
  Resulta que si en un document pdf sel·lecciones una imatge per tal de copiar-la i enganxar-la en un document en blanc, enlloc d'enganxar-se la imatge, s'insereix un quadre negre de les dimensions de la imatge que volíem copiar i enganxar.
  Si obrim el mateix pdf amb l'Evince, aquesta operació (copiar i enganxar una imatge) té lloc sense més problemes, la qüestió és que, per defecte, Linkat 3 recorre a l'Acrobat per tal d'obrir els documents pdf, i l'usuari nouvingut no sap quina cosa és l'Evince ni per a què serveix.
  Cordialment,
  Jesús Pedrós
 • Jesús,

  Hi afegeixo un altre comportament "anòmal". L'atre dia explicava a una professora que pot crear documents-qüestionari amb l'OpenOffice i exportar-los a PDF. Quan els alumnes han respost poden desar una còpia del document en què han treballat, que hauria d'integrar les seves respostes, ja siguin tics o text. Això cal fer-ho amb l'opció desa'n una còpia.

  Doncs bé, l'evince desa amb el text de resposta dels alumnes; el lector d'acrobat indica en un diàleg que es veu incapaç de mantenir les modificacions en aquesta còpia que es vol desar.

  Com que és projecte 1:1, i els alumnes no treballen al windows, la professora ha vist de seguida que li calia explicar-ho als alumnes.

  Al capdavall, evince.

  Miquel
 • Hola Jesús,

  No sé si és un bug o és la forma com ells volen que funcioni.

  Per copiar imatges d'un arxiu PDF amb el Acrobat cal activar una opció del menú del programa Tools / Select & Zoom / Snapshot Tool

  Un vegada activat, quan selecciones qualsevol part del document, automàticament ho copia i si fas "Enganxar" en un document de l'OpenOffice et sortirà la imatge seleccionada.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Gràcies,
  Pablo.
  Cordialment,
  Jesús Pedrós
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.