Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Manipular pdf's  Final

 • Hi ha algun programa per a la linkat que permeti manipular fitxers pdf: substituir, eliminar, canviar l'ordre o inserir pàgines en un document, i fer petits retocs de text? (lo que fa l'adobe Acrobat)
  Gràcies
 • Pots provar l'extensió de OpenOffice anomenada PDFImport
  (http://extensions.services.openoffice.org/en/project/pdfimport), o bé, instal·lar el pdfedit (http://sourceforge.net/projects/pdfedit/)  editat per: aguillam, 19/Febrer/2010 - 00:13
 • Hola,

  tens el pdfedit paquetitzat per Linkat 3:
  http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Community/openSUSE_11.1/i586/pdfedit-0.4.3-2.1.i586.rpm

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Gràcies. Ja ho provaré al meu portatil, doncs aquí a l'escola tinc el servidor en linkat2, ja diré alguna cosa.
 • Bé. Ho he provat en una Linkat 3 virtualitzada amb VirtualBox. He instal·lat el pdfedit. Es molt sensill. Permet eliminar pàgines i guardar el resultat, pero extreure les pàgines, per exemple 110-119 de un document de 244 pàgines, per reutilitzar-les en un altre document, vol dir eliminar 234 pàgines una per una.
  He intentat muntar un pdf a partir de 10 pàgines (en Pdf). No permet afegir pàgines a un document de una sola pàgina. Solució: agafar un document de vàries pàgines, afegir les 10 pàgines i eliminar les primeres. Els documents originals eren d'AdobeAcrobat 8. Els documents generats s'obren bé amb L'AcrobatReader.
  També he instalat la extensió PDF import de l'OOo. Intento obrir el pdf amb Draw o Impres, i el que fa es que si hi ha gràfics vectorials, aquests no es reprodueixen bé. Si el document te diversos formats de pàgina, per exemple Din-A4 i Din-A1 agafa per a totes les pàgines el format més gran. El retoc encara no veig com funciona. No he provat de desar els documents
  Això ho comento per a coneixement general.  editat per: jparramo, 27/Febrer/2010 - 01:24
 • GNU/Linux té diverses utilitats gràfiques per barrejar PDF, tallar/afegir pàgines, etc. Passa que jo em sé els noms dels paquets per una Debian/Ubuntu, i no sé si a la Linkat es diuen igual (ara no en tinc cap a mà per provar-ho ràpid).

  Busca "pdfshuffler" i "pdfsam". Sobretot la primera és una eina molt interessant

  Editar-los (vull dir fer canvis a l'estructura de la pàgina) ja és més pelut. Potser la via més simple és exportar cada pàgina a un gràfic SVG i editar-la amb l'Inkscape.  Editat per orestesmas el 23/Des/2011 - 01:08.
 • Hola,
  jo faig servir el pdftk per manipular pdfs. Malgrat que hi ha diverses guis que funcionen amb pdftk, jo prefereixo fer-lo anar per línia de commandes: és ràpid i molt senzill.

  Per editar pdfs faig servir una extensió que funciona amb l'penoffice/libreoffice draw: un cop he editat el que m'interessa ho torno a imprimir en pdf ;-)
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.