Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Consulta  Final

 • Hola.
  Primer que tot enhorabona per la creació d'aquesta distribució Linux en català  i per a l'àmbit educatiu català. Ja era hora!

  1.- Se sap quan està previst que surti una versió estable d'aquesta nova distribució?

  2.- Respecte a la compatibilitat del programari windows que no té el seu corresponent en Linux, es diu que la millor opció és fer la instal·lació dual.
  Jo crec que aquesta solució no és la optima, ja que solament farà  que molts usuaris, per simple comoditat, no utilitzin mai la Linkat per que engegaran sempre en Windows (ho he pogut comprovar en altres ocasions en que he tingut màquines amb instal·lació dual Linux-Windows i pocs professors s'atrevien a fer l'engegada en Linux).

  Crec que una altra opció vàlida seria utilitzar programes emuladors de windows dins la Linkat, per exemple, el Wine (que no l'he trobat ni instal·lat ni en els CD-ROM) i utilitzar-lo per aquells programes compatibles.
  Una altra opció també podria ser instal·lar en la Linkat una màquina virtual, com ara el QEMU, Bochs o també el mateix VMWare, en aquesta maquina virtual es podria instal·lar el mateix WindowsXP (podria residir en la xarxa o en cada estació de treball) i s'utilitzaria nomes per aquells programes que solament són per a Windows i no tenen alternativa en Linux. Això permetria que la majoria dels ordinadors del centre solament tinguin instalada la Linkat i aquells usuaris que necessitin un programa Windows ho podrien usar amb l'emulador Wine o la maquina virtual de VMWare, Bochs o QEmu.

  No se, són idees que hem passen pel cap per evitar la utilització de instal·lacions duals a les màquines de les aules, utilitzant solament la Linkat i, evidentment, garantitzant que els usuaris de programes "solament Windows" puguin continuar utilitzant-los.
  Algú ha tingut alguna experiència en la implantació massiva d'un sistema així­?

  Salutacions.
  Artur Guillamet.
 • Tenim previst fer proves de compatibilitat de programari educatiu de Windows sobre Linux mitjançant wine.
  Tant punt tinguem resultats possiblement es treguin en paquets rpm. De totes formes de moment ens volem centrar en el programari GNU/Linux.
  Salutacions
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.