Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Terminals lleugeres  Final

 • Hola a tots, a l'escola acabem d'instal.lar una aula linkat de terminals lleugeres. Tenim 12 pcs i un servidor. Suposo que haig de configurar el servidor per atorgar 12 usuaris argo diferents: argo1, argo2 etc. Com ho faig ? Tenim alguna guia d'ajuda per fer-ho ?
  Gràcies

  Lluís
 • Hola,


  L'alta d'aquests 12 usuaris la post fer a través del mateix YaST. Pensa que els terminals lleugers agafen tots els recursos del servidor de terminals per la qual cosa aquests 12 usuaris els pots donar d'alta al mateix servidor.

  Per cert, per a 12 usuaris et cal un ordinador que disposi d'uns 2 Gb de RAM ja que si no està ben dimensionat el rendiment pot no ser òptim.


  Joan de Gracia
 • Hola Joan,
  soc en Lluís, ens vam conèixer a Girona amb motiu del linkat en fase 2. Estic a l'escola de Palamós on tenim el problema de so que vam parlar.
  A veure, el tema del YaST k em dius. Ho sento, però vaig molt peix de la linkat. Com vaig al YaST ????

  Salut
  LLuís
 • Hola Lluís,


  Me n'alegro que ens trobem de nou al fòrum :-)

  A veure, el YaST és l'eina que porta Linkat (i SuSe) per a la gestió del sistema operatiu. En Linkat, la trobaràs dins del menú "Escriptori"

  Escriptori -> Administració del sistema -> Seguretat i usuaris -> Gestió d'usuaris


  De fet, la icona d'Administració del sistema és el propi YaST. La resta de passes (Seguretat i usuaris -> Gestió d'usuaris) són algunes de les opcions que tens dins del YaST.

  Ja veuràs com donar d'alta els usuaris és força senzill.


  Ànims i endavant Linkat :-)  Joan
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.