Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Connexió entre ordinadors autònoms Linkat 2 i Windows Vista  Final

 • Hola,

  Algú em podria suggerir algun tutorial, o donar alguna indicació, per aprendre a connectar dos ordinadors, un amb la Linkat 2 i un altre amb Windows Vista, a través d'un router per tal de poder passar fitxers de l'un a l'altre?

  Gràcies,

  Jordi Agustí
 • Hola,

  Doncs només cal que vagis a la icona del teu escriptori Linkat, cliquis sobre la icona "Ordinador" i després a sobre de la icona Xarxa.

  Se t'obrirà una finestra amb una icona que porta el nom de "Xarxa de windows" i si cliques a sobre d'aquesta icona, llavors t'apareixerà el teu ordinador amb windows vista i els recursos que hagis compartit.  Joan de Gracia
 • Gràcies. Això m'ha funcionat i, de moment, puc accedir a la carpeta Públiques del sistema de Windows Vista. Ja puc traspassar documents d'un lloc a l'altre.

  No me n'he sortit quan intento accedir a una carpeta del Windows Vista que no sigui pública. Em surt una finestra al Linkat 2 per a que introdueixi el Domini (per defecte, WORKGROUP) i la contrasenya i totes les combinacions que he provat, corresponents a usuaris del sistema Windows no m'han funcionat.

  D'altra banda, malgrat que des del sistema Windows veig el Linkat, tampoc aconsegueixo accedir-hi pel mateix problema anterior: no reconeix els noms i les contrasenyes dels usuaris Linkat que li introdueixo.

  Suposo que el problema rau en què desconeixo la sintaxi dels noms d'usuari escrits des de l'altre sistema.
 • Hola,

  És possible que hagis de passar-li, en el moment de fer la connexió, el nom de la màquina, el nom del domini del windows vista i el nom de l'usuari amb el qual et connectaràs. Aquest usuari ha de ser l'usuari del windows vista. Si no especifiques usuari, Linkat agafa el nom de l'usuari de la sessió i pot ser diferent del que tinguis en Vista.

  Ja diràs si passant el nom d'usuari et connecta.


  Joan de Gracia
 • L'usuari per defecte del Windows vista té contrasenya? Posa-li si no.

  La compartició de carpetes del Linkat (Samba) està activada? Prova en una consola de root:
  $ ps -A | grep smb

  Si està actiu (dona una línia de resposta), pot ser que l'usuari Samba no existeixi. Prova a fer:
  $ smbpasswd -a usuari (el mateix usuari que vols fer servir des del Vista en accedir a Linkat) i li poses contrasenya.

  I també per veure els recursos compartits del Samba:
  $ smbclient -L \\ip-del-Linkat

  Si el samba no estava actiu, posa per engegar el Samba:
  $ /etc/init.d/smb start

  A veure com et va

  Pau Tomé. Coordinació TIC IES Carles Vallbona (Granollers) Usuari Linux registrat #457636
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.