Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

No sé com modificar la versió del fitxer "resolv.conf"  Final

 • ESCENARI: Un portàtil d'un alumne que "funcionava" la xarxa i sense fer res, aquest matí no funciona.
  Intento resoldre-ho editant les propietats de la connexió a:
  centre de control del yast2 -- targeta de xarxa -- configuració de l'adreça de xarxa -- Control per part de l'usuari amb el NetworkManager -- Edita (sobre la interfície de la xarxa wifi) i, quan faig click a "Nom de l'ordinador central i servidor de noms", em surt el següent missatge:

  "El fitxer de configuració del sistema de resolució (/etc/resolv.conf) ha estat modificat temporalment per /usr/bin/NetworkManager. Teniu dues opcions:
  1. Modifiqueu la versió del fitxer (ha canviat!).
  2. Premeu "Accepta" i confirmeu amb l'edició de les altres dades (les que no pertanyen al sistema de resolució). Podeu tornar a aquest diàleg més tard, quan s'aturi el servei esmentat anteriorment."

  Doncs bé, volia saber com "modificar la versió del fitxer resolv.conf perquè amb l'altra opció (la dos) no es soluciona.

  Gràcies.
 • Hola,

  Tens configurat la targeta amb DHCP i automàticamnet et dona una IP, DNS i gateway. El missatge et comenta que el fitxer resolv.conf està modificat automàticamnet amb la informació que arriba des del servidor DHCP. Si vols modificar les DNS cal fer clic a l'opció Modifica i afegir a mà les DNS.

  També es pot modificar en mode texte des del fitxer /etc/resolv.conf

  Code

  ### BEGIN INFO<br />#<br /># Modified_by:&nbsp; NetworkManager<br /># Process:&nbsp; &nbsp; &nbsp; /usr/bin/NetworkManager<br /># Process_id:&nbsp;  2371<br />#<br />### END INFO<br /><br />nameserver 194.224.52.4<br />nameserver 194.224.52.6


  On nameserver és la DNS.

  A veure si pots navegar ara.

  Salut.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.