Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Servidor FTP al server linkat2  Final

 • Hola.
  He remenat i no trobo que el linkat (actuant com a server) tingui instal·lat cap servidor de FTP.
  Pretenc que els alumnes disposin de pagines webs personals i aquestes les puguin mitjançant FTP.

  Gràcies
 • Hola,

  De forma predeterminada, el servidor Linkat no disposa de cap servidor FTP instal·lat. Com a servidors FTP tens els següents:

  pure-ftpd
  vsftpd

  El que sí que té el servidor Linkat és l'accés a través de SSH amb la qual cosa pots fer servir el programa Filezilla per accedir al servidor i transferir fitxers.


  Joan de Gracia
 • Hola.
  En un un servidor Linkat aquests dos servidors (pure-ftp i vsftp) estan gestionats des del xinet. Si tens la instal·lacio com a servidor, per activar-lo fes el següent:

  "Escriptori" / "Administracio del Sistema" / "Serveis de xarxa (xinetd) "  En la finestra que s'obre selecciones "Activa" i llavors en les opcions de sota veuras que hi ha dos llocs on hi posa ftp amb dos guions davant, corresponen als dos servidor ftp disponibles, un correspon al servidor vsftp i l'altre al pureftp, en marques solament un d'ells i selecciones el botó de sota "Canvia l'estat (activat o desactivat) ". Despres fas "Finalitza".
  Amb això ja tindras actiu el servei ftp, de forma similar a com ho fa la Xtec per pujar-hi fitxers. Ara et quedarà configurar-lo per garantir la seguretat, això es fa en els fitxers de text de configuracio corresponents que es troben a dins de /etc segons el servidor elegit. Es aconsellable fer que els usuaris solament puguin accedir a la seva carpeta personal i no puguin accedir a altres carpetes del sistema, o bé, que solament es pugui accedir a una sola carpeta publica.

  Tingues en compte que el ftp no es un servei considerat "segur" ja que les dades i contrasenyes no van encriptades. Per aixo hi ha altres mètodes més segurs com el sftp. Però pensa que la xtec usa un metode semblant  amb limitació d'accés dels usuaris a la seva carpeta personal per permetre la pujada de fitxers a les webs personals.

  En el meu centre fa temps que varem tancar l'acces ftp als usuaris per que eren una font de intents d'atac molt habitual. Ara els nostres alumnes pugen els fitxers a la seva web via carpeta web des del gestor de correu web i protocol https.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.