Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Client no es conecta a internet  Final

 • Tinc una aula Linkat 1: servidor de clients i terminals, amb clients i terminals funcionant. Vui passar a Linkat 2. Hi he fet la prova en una xarxa apart (diferent switch). He muntat el servidor Linkat 2. L'he configurat. He muntat el client Linkat2, i li he conectat també un terminal (per utilitzar-los de maqueta). Tot semble correcte , però des del client no em puc conectar a internet. El servidor dona IP fixes. el fitxer /etc/resolv.conf apunta al propi servidor i a les dns del Xtec.
  En el client, el resolv.conf apunta a la Ip del servidor. Els ping al servidor, al router i aun altre equip windos responen. El terminal i el servidor si es conecten.
  Què més cal mirar ? (en la configuració de xarxa del client a nom de l'ordinador central el lloc dels dns està en blanc. A la linkat 1 apareixia en gris la ip del servidor)
 • Hola Josep,

  Entenc que la configuració del TCP/IP del client és correcta i per tant no tens problemes de validació amb el servidor Linkat.

  Tot sembla apuntar a dos coses:

  1- La porta de sortida del client no està ben definida
  2- El client no és capaç de resoldre correctament les IPs externes. Des del client Linkat 2 fes un ping cap a l'adreça 213.176.161.13 (que és la IP del portal www.xtec.cat).

  Finalmen, és recomanable que, si has instal·lat el servidor Linkat 2, el reinicïis ja que ens assegurarem que tots els serveis han arrencat correctament.

  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.