Nova Linkat Edu

Buenas,

Faltan escasos días para que Ubuntu publique su nueva LTS. Con respecto a Linkat, ¿habrá nueva versión como en tiempos anteriores?

Y bueno, esto es un consejo personal. Creo que un cambio en el artwork de una nueva versión de Linkat no vendría nada mal ya que lo bonito vende.

Saludos.
Hola,

Nueva LTS = Nueva Linkat :)
Esperamos poder liberar la nueva versión lo antes posible.

Comparto tu idea de renovación del artwork, podrías comentar en que aspectos? Fondo pantalla, escritorio por defecto, web del proyecto? Que crees que necesita más un cambio?

Saludos.

Projecte Linkat
Buenas!

Me alegro de la nueva versión de Linkat. La esperaré con ansia.

Hombre... con respecto al artowork me refiero básicamente al fondo de pantalla y al tema elegido. Un fondo nuevo si es posible que incluya el logo de linkat y un nuevo tema de ventanas e iconos.

Por ejemplo, en LliureX lo han hecho con la nueva versión (www.lliurex.net) en el que usan MATE, y en Guadalinex Edu (www.guadalinexedu.org) que usan GNOME y LXDE aunque sean similares estéticamente.

Creo que en cuanto a la web de linkat también le hace falta una renovación, pero claro, entiendo que lo más fácil es empezar haciéndolo en la propia Linkat Edu.

Salu2
Gracias por los consejos,

En esta versión no creo que haya cambios estéticos, pero aprovecharemos la renovación de la web para renovar el artwork y posiblemente afecte también a la estética del desktop.

Nos gusta que nos deis opiniones, siempre constructivas, sobre la Linkat.

Saludos.

Projecte Linkat
Buenas,

¿Se va a renovar finalmente esta web? Bueno, supongo que entonces tendremos que esperar a ver cambios en el artwork en la próxima Linkat 20.04.

Saludos!
Renovar la web es nuestro deseo desde hace mucho tiempo y por desgracia no depende de nosotros. Seguramente el año que viene podremos renovarla y de paso hacer cambios en todo el artwork del proyecto.

Las opiniones son bienvenidas!

Projecte Linkat
Bon dia,

seguint l'assumpte del fil, m'agradaria suggerir i preguntar algunes coses sobre la nova versió de Linkat.

Al Linkat 16.04 ens trobem amb que, tot i ser sistema Linkat, els logotips i els colors (per exemple, la pantalla que apareix quan es carrega el sistema o la secció "Quant a" de Configuració) són els d'Ubuntu. Es podria millorar en aquest aspecte i substituïr tots els logos i texts per incloure els de Linkat?

https://serving.photos.photobox.com/00498743589b743c547500272ef0415557ab791fc2c7417bf25b0b2175028cc7b6ea6bb2.jpg

https://serving.photos.photobox.com/130777027eba6dede99013c87bf72342b79b908a345da9595cc9572b793406c0bbad6adf.jpg

https://serving.photos.photobox.com/04389706c22b9489ee55c39ece16dd6847dc3539502b5ba7c8c93120f8e482fae8af895b.jpg

En quant a l'aspecte, m'agradaria suggerir que la nova versió de Linkat aprofiti la funcionalitat que té Ubuntu 18.04 de moure la barra d'icones de l'esquerra i que, de manera predeterminada a Linkat 18.04, s'inclogui la barra a la part inferior (per tant, que tingui una certa semblança amb el sistema Windows i faciliti la feina dels docents i dels alumnes). A més, crec que ja és hora de canviar els menús d'aplicacions utilitzats en les darreres versions de Linkat pel menú que inclou Ubuntu amb totes les aplicacions.

Crec que també seria molt interessant que Linkat 18.04 tingués una biblioteca de fons de pantalla diferent a la d'Ubuntu i que estigués relacionada amb Catalunya (proposo, per exemple, incloure les imatges de Wikipedia Commons amb llicència Creative Commons de la Natura de Catalunya).

Això és tot, moltes gràcies!

Atentament,

Marc
Hola Marc,

Moltes gràcies per la teva aportació.

Quan va començar el projecte Linkat es volia una distribució nova, basada en una altra, això comportava una quantitat de feina per eliminar qualsevol referència a la distro base i afegir els nostres logos i "artwork". Amb el temps hem vist que no aportava molt i consumia molts recursos del projecte que es podien destinar a altres desenvolupaments més interessants, per tant des de la versió Linkat edu 11.04 vam decidir deixar de ser una distro i convertir-nos en una capa educativa a sobre d'una distribució.

Amb aquesta nova política evitem modificar la base, ara mateix una Ubuntu 18.04 LTS, i centrar-nos en altres aspectes.

El tema de l'aspecte sempre és problemàtic perquè cadascú té els seus gustos, el que m'agradaria és que cadascú pogués escollir el seu entorn preferit o el que més li agradi.

Ara mateix fem servir Gnome2 pel seu rendiment en màquines antigues (la majoria als centres educatius), però seria interessant que els usuaris tinguessin l'opció d'escollir el Gnome3 o Plasma, LXDE és l'entorn de la Linkat Lleugera

Quin és l'escriptori que més us agrada per a la Linkat? Gnome3, PLasma, Unity...?

Projecte Linkat
Hola,

Vist el maquinari que tenim a les escoles, el millor entorn, al meu parer, seria MATE o XFCE.

Salutacions

Toni EstévezEditat per toni.estevez el 10/Jun/2018 - 17:43.
Hola Toni,

Pensa que la versió Linkat Lleugera fa servir LXDE, és un escriptori molt més lleuger que el MATE i que el XFCE.

Salut.

Projecte Linkat
Buenas noches

Sinceramente, para la versión "normal" el entorno que usaría sería KDE. Es bastante ligero, intuitivo y bastante parecido a lo que la mayoría tiene como sistema operativo, Windows. A la hora de usar Linkat o migrar hacia ésta el paso sería menos 'traumático'.

Para la versión Lleugera usaría XFCE en vez de LXDE. La diferencia de consumo de recursos es mínima. A favor XFCE ofrece más posibilidad de personalización e interacción.

Un saludo.
Bones,

m'agradaria preguntar respecte a la Linkat 18 el següent:

·Quina data estimada teniu perque estigui disponible
·Sortirà amb versió Lite?

Merci

Xavier Sobrerroca
Tècnic Informàtic i Xarxes a Mireia Centre d'Estudis

pablo.vigo

Quin és l'escriptori que més us agrada per a la Linkat? Gnome3, PLasma, Unity...?


GNOME3 si us plau!!! Sí!!!!!!

Aquí un fidel usuari de Debian que a Linkat hi troba a faltar molt Gnome3 i li sobra molt Ubuntu. Sé que no fareu el canvi, per bèstia, però no podríeu basar Linkat en Debian? (i en un futur més a llarg termini???)

Gràcies!

Aleix Vidal i Gaya
LLIBERTAT!
Hola,

A la 18.04 es podrà fer servir el GNOME3, però per defecte s'entrarà amb el "Gnome2" (En realitat és el 3, però amb l'aspecte antic.)

Aquest serà l'aspecte del GNOME3 a Linkat 18.04
https://drive.…db8WynJ-Y/view

Entenc que tinguis molts motius per ser fidel de Debian, des del projecte Linkat ens basem en Ubuntu per aquestes raons:
- Suport de llarg termini (LTS).
- Millor compatibilitat de maquinari.
- Compatibilitat amb altres distribucions educatives.
- Més suport en manuals i documentació a Internet.
- Més facilitat d'us per part d'usuaris novells.

Gràcies per la teva aportació i espero que t'agradi la nova 18.04 ;)

Salut.

Projecte Linkat

pablo.vigo


Aquest serà l'aspecte del GNOME3 a Linkat 18.04
https://drive.google.com/file/d/1bByPvvu63DgVAWLxGdbGJ_Fdb8WynJ-Y/view


❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Aleix Vidal i Gaya
LLIBERTAT!
Genial! j ja estava passant aquest estiu fent proves amb Ubuntu 18.04 i modificant-la per semblar una Linkat.
Però també he estat mirant altres distribucions educatives i no se si preferiria que es base en XFCE o KDE, el veig més estable que Gnome en molts aspectes i també més intuitiu. La nova versio de Gnome pot ser molt pesada per a nous usuaris a menys que no instal.lem extensions com "Dash to panel" per assimilar-lo a una interfície Win.

Per cert, també prepareu l'actualització del servidor?
Salut !

Tècnic informàtc Preventiu per al Departament d'Ensenyament
No se si pot servir de molt però fa temps treballaba en una interficie per Ubuntu 18.04 juntant la Linkat i interficies Windows, vaig arreglant cosetes per ara.

https://mainkivi.info/~enrique/repo/Screenshot_20180801_181754.png

(Tot i que no entre directe, és el meu servidor de casa, és de confiança :D )Editat per kike22576 el 01/Ago/2018 - 18:24.

Tècnic informàtc Preventiu per al Departament d'Ensenyament
Hola Kike,


En relació a la 18.04 et trobaràs amb les novetats següents:

La Linkat estàndard estarà només disponible amb arquitectura de 64 bits ja que agafa la versió d'Ubuntu estàndard.

La Linkat lleugera estarà disponible en 32 i 64 bits. Lubuntu manté les dues arquitectures per la qual cosa la Linkat lleugera també suportarà ambdues arquitectures.

Finalment, en efecte tindrem versió de servidor de centre amb la nova 18.04 amb moltes novetats.


Joan de Gracia
Hola Joan,

Sé que tots estem de vacances però aprofito que veig que vas passant pel fòrum per preguntar-te quan estarà disponible la Linkat 18.04 per a poder començar a fer proves.

Una salutació i bones vacances,

David Rodríguez
Hola David,


Doncs si tot va bé, a començaments de setembre ja tindrem disponible les ISOs de Linkat. Hem estat esperant per tal que Canonical alliberés la release 1 de la 18.04. Això sí, anirem alliberant de mica en mica les solucions desenvolupades per a la 16.04. Hem de revisar que els perfils, escriptoris remots, etc funcionin correctament. Ja hem validat que el restaurador d'escriptoris i el muntador d'unitats funcionin correctament amb la 18.04.

Així doncs, bon estiu ;-)Joan de Gracia
Bones a tothom, veig que hi ha moviment a les vacances. Disculpeu una pregunta, en les proves comprovem el maquinari? jo ja havia fet proves abans de les vacances de treballar amb les Konica i amb les pissarres digitals Promethean i no vaig tenir cap problema ( considerant que per les promethean utilitzem encara un driver beta ), però continuo estancat en algunes versions de les Smart.

I ja ficats, actualitzareu també els servidors o continuarem amb 14.04? Jo he fet instal.lacions de servidor des d'Ubuntu 16.04 Server i anaven molt be però, i amb 18.04?

Salut!

Tècnic informàtc Preventiu per al Departament d'Ensenyament
Hola,

Estem desenvolupant també el servidor de centre basat en Ubuntu 18.04.

Salut.

Projecte Linkat
Perdoneu-me, però estem a 12 de setembre i encara no tenim una Linkat-18.04.
Per cert, espero que no s'assembli a la imatge que vàreu mostrar.

En la meva, que vaig fer el mes de maig, amb el VirtualBox, ja hi vaig incorporar els menús adients com podeu veure en la imatge.

https://drive.google.com/file/d/1W98wrQ53EP4VNkATogr4VPjG2h0E-eOB/view?usp=sharing

Espero, de tot cor, que funcionalment, s'assembli.

Gràcies.
Perdoneu-me, l'enllaç no era operatiu:
https://drive.g…ew?usp=sharing

Gràcies.
Hola,

Bé, és cert que encara no hem publicat les ISOs, estem en ple procés de validació de les imatges. Ara bé, sí que tenim disponible el paquet de linkatització de l'Ubuntu 18.04. El paquet en qüestió és:

http://download…8.04-2_all.deb

Les instruccions són similars a les descrites a:

http://linkat.x…nkat-edu-16.04

Una cosa a tenir en compte, et demanarà si vols fer servir gdm3 o lightdm, tria aquest darrer.

Finalment, l'aspecte de l'escriptori el controles tu, és a dir, un cop linkatitzat l'ubuntu, tens l'escriptori "unity/ubuntu" seleccionat de forma predeterminada per a l'usuari que fa la instal·lació. Aquest entorn el pots canviar pel gnome-flashback-metacity des de la mateixa pantalla del ligthdm.

L'escriptori "oficial" de Linkat continua sent el gnome de tota la vida.

Tan bon punt tinguem les ISOs alliberades ja ho farem públic. També és cert que estem revisant els paquets linkat que vàrem desenvolupar per tal que funcionin correctament. En aquest sentit hem revisat el tfreezer, el muntador d'unitats i els perfils d'infantil, primària i secundària. Els perfils més específics, com ara el de robòtica encara no ja que incorporen paquets externs que volem actualitzar i per tant validar.

Atentament,Joan de Gracia
Gràcies per la teva ràpida resposta, però per molta gent és molt important els menús «Aplicacions» i «Llocs», els de tota la vida i oblidar-se, de totes totes, de l’Unity, sempre dins de Gnome 3, per què totes les noves aplicacions funcionin correctament.

Gràcies per tot.
Funciona optimament la linkatització!
Bon Dia
Intento fer la linkatització 18.4 però quan descarrega el installer i intenta iniciar la instal.lació surt nomès un botò que diu SUPRIMEIX.

Jo tinc Ubuntu 18.04.1 LTS i el portatil es un ACER SPIN

Sóc nou en la materia.

Gràcies

jgraci25

Hola,

Bé, és cert que encara no hem publicat les ISOs, estem en ple procés de validació de les imatges. Ara bé, sí que tenim disponible el paquet de linkatització de l'Ubuntu 18.04. El paquet en qüestió és:

http://download…8.04-2_all.deb

Les instruccions són similars a les descrites a:

http://linkat.x…nkat-edu-16.04

Joan de Gracia


El paquet de linkatització d'Ubuntu i de Lubuntu és el mateix? Suposo que manteniu les dues versions normal i lleugera basades en aquests dos sistemes, oi?

Mercès,

David
Sí, sí,

En efecte, el paquet és el mateix. Pel que fa la Linkat lleugera, caldrà que et descarreguis abans el fitxer i l'instal·lis.

En el cas de la Linkat lleugera, pots seguir aquestes instruccions (són per a la 16 però serveixen per a la 18):

http://linkat.x…inkat_Lleugera

Ja ens diràs.Joan
Bones, per ara estic provant una versió retocada de la Ubuntu 18.04.1 transformada a Linkat i amb extensions. Per ara no estic tenint cap problema, que vos semba?
https://drive.google.com/file/d/1vznWQSnVdDexqPkhQ-aJoDqm18w5SUS7/view?usp=sharing

Tècnic informàtc Preventiu per al Departament d'Ensenyament
Hola,

Doncs gràficament està molt molt bé, li dona un toc molt modern.
Has fet les modificacions amb el gsettings o a mà. Si es fan amb "sudo gsettings" els canvis seran per a tots els usuaris.

Salut.

Projecte Linkat

kike22576

Bones, per ara estic provant una versió retocada de la Ubuntu 18.04.1 transformada a Linkat i amb extensions. Per ara no estic tenint cap problema, que vos semba?
https://drive.google.com/file/d/1vznWQSnVdDexqPkhQ-aJoDqm18w5SUS7/view?usp=sharing


M'agrada! Has fet una bona feina. Podries penjar un tutorial?

Moltes mercès,
David

P.S: Com no he pogut esborrar el post, comento que ja he vist a la imatge que has penjat un tutorial a internet.Editat per drodrig2 el 20/Set/2018 - 12:15.
Bones,
si, els canvis els he fet amb gsettings i els he exportat amb dconf per fer el canvi als usuaris que ho vulguin.
drodig2, encara he de modificar mes coses per fer-ho més "amigable" però mentre tant puc deixar-te un petit tutorial:
https://mainkivi.info/index.php/Linkdows

Per altra banda, com a tècnic, estic trobant mancances molt necessàries per les escoles, la primera es instal·lar els controladors de pissarres digitals i algunes incidències amb java per al papercut, tot i que he solucionat aquestes últimes.

Encantat de poder ajudar-vos si ho necessiteu.

Tècnic informàtc Preventiu per al Departament d'Ensenyament
Perdoneu-me que insisteixi, estem a 10 d'octubre, el passat 12 de setembre vau comunicar que estàveu en procés de validació de les ISO. No vull ser impertinent ni malcarat, però, penseu publicar-ho o simplement anirem tirant amb el paquet de linkatlització fins a final de curs?.
Si us plau, no veieu en aquesta pregunta cap mena d'ironia per la meva part, tot el contrari, saben la resposta potser no cal que cada dia vingui al portal del Linkat per veure si l'heu publicat, simplement és per saber-ho.

Moltes gràcies.
Sóc conscient que la afectació del 155 ha estat per a tots, i suposo que el vostre equip de Linkat també. Si us pot servir podem iniciar un corrent de malestar a la Generalitat, posant l'accent en els pocs recursos que us destinen i el molts diners que que utilitzant per tenir el Wirus (Windows).
Cada dia hi han molts més utilitzant i convivint amb el Linkat. Que es deixin d'utilitzar recursos per a programari privatiu, i que recolzin el programari de proximitat i lliure.
Encara que la meva pregunta anterior sembli una mica "dura", no va dirigida exclusivament a vosaltres, és més, sobretot pels qui poden destinar els recursos adients.
Sé que vosaltres feu el que podeu, però, perdoneu, algú ho tenia que dir.

Disculpeu i moltes gràcies.

Un "linuxero", "ubuntero" i "linkatero"
Hola,

Bé, avui era la data que havíem marcat per publicar les ISOs de la nova versió de la Linkat 18.04.

Pensa que hem hagut de testejar les imatges ISO (són 3 imatges ISO) amb BIOS legacy i UEFI per tal de garantir que les ISOs funcionin correctament. Pensa que també hem provat diferent hardware per la qual cosa la fase de proves de les ISOs s'ha allargat fins avui.

Ja ens hagués agradat treure les imatges ISO abans però no ha estat possible. En aquest sentit vàrem publicar el paquet de linkatització d'Ubuntu per tal que la gent que volgués, pogués transformar la instal·lació d'Ubuntu/Lubuntu en Linkat.

Així doncs, avui és una bona data per celebrar tots plegats la publicació de la nova versió de Linkat.

Gràcies per la vostra paciència.

:)


Joan de Gracia

P.S: Tens la notícia al mateix portal de la Linkat ;-)