Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

PMF

Pregunta

Em dona error al descarregar la ISO de la Linkat, el MD5 no és correcte. La ISO penjada al servidor és correcte?

Resposta

La ISO del servidor és correcte. Descarregar fitxers molt grans, com ara la ISO de la Linkat, pot ser a vegades difícil. Uns dels possibles problemes que us podeu trobar són aquests:

  • Si teniu l'error 'No hi ha espai suficient' i sou conscients de que hi ha prou espai, pot ser degut a que esteu fent la descàrrega de la ISO de la Linkat en una partició amb sistema de fitxers FAT32. Aquest sistema de fitxers té una limitació de 2Gb en la mida dels fitxers i per tant la ISO de la Linkat de 4,5Gb no es podrà desar en aquesta partició, cal seleccionar una altra partició amb un sistema de fitxers NTFS, Ext3, Ext4 o ReiserFS per fer la descàrrega de la ISO.
  • Es recomana l'ús d'un programa de descàrregues o un client FTP per realitzar la descàrrega de la ISO de la Linkat. Si en algun moment es produeix un tall en la connexió, el programa pot continuar en el punt on s'havia aturat i no cal tornar a començar la descàrrega de nou. El programa DownThemAll! és un dels que us poden ajudar a fer la descàrrega. Trobareu més aquí.
  • Alguns proxys bloquen les connexions FTP. Si feu servir proxys, haureu de fer la descàrrega de d'un dels nostres "mirror" per HTTP, com ara el de Softcatalà.
  • Quan descarregueu una ISO de la Linkat heu d'assegurar-vos que els vostres clients de descàrregues, client FTP o navegadors web suportin fitxers grans de més de 2 Gb. Les darreres versions dels navegador web ho suporten, però si feu servir versions antigues us podeu trobar amb problemes. Feu servir ordinadors amb versions noves de programari.