Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

PMF

Pregunta

Audacity i MP3

Resposta

Per poder treballar amb arxius MP3 amb l'Audacity, cal tenir instal·lada la versió 1.9.3-1 o superior. Per actualitzar l'aplicació caldrà a anar a Sistema --> Sistema --> Instal·la el programari.

[Ens demanarà contrasenya de root]

Tenint seleccionada la pestanya "Tot" o "Instal·lats" escrivim Audacity en l'espai de cerca.

Seleccionem audacity en la panell central. En el desplegable "Disponible" triarem la versió Audacity 1.3.9-1 o superior. Cliquem a "Instal·la" i a "Aplica" i ja tindrem actualitzada la versió del programari.

audacity instal·la

Ara ens caldrà fer uns petits retocs a la configuració de l'aplicació. Una vegada obert l'Audacity, anem a Edita --> Preferències.

A la finestra oberta, ens situem en el primer dels apartats, "Dispositius". Veurem que en els apartats "Reproducció" i "Enregistrament", apareixen els dipositius "default".

audacity dispositius default

Caldrà canviar aquests valors, fent servir els desplegables, triant l'opció: "pulse". Acceptem i ja tindrem el programa preparat per treballar amb arxius de format .mp3

audacity dispositius pulse