Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

PMF

Pregunta

Quantes versions preliminars de la Linkat 3.0 s'han publicat?

Resposta

Des del maig fins a l'octubre de 2009 s'han posat en circulació quatre versions oficials de la Linkat 3.0:

  • La Linkat 3.0 OEM, que es va instal·lar a totes les maquetes del catàleg d'equipaments TIC distribuïts pel Departament d'Educació entre els mesos de juny i octubre de 2009. No se n'han repartit DVDs. És una versió plenament operativa en la modalitat de PC autònom.
  • La Linkat 3.0 Beta2 es va publicar al portal Linkat el 9 de juliol de 2009. Tampoc no se n'ha repartit cap DVD, i només la tenen aquelles persones que la van descarregar. Aquesta versió ja implementava els tres models principals de funcionament: autònom, client i servidor de centre.
  • La Linkat 3.0 RC6 es va repartir a les persones que impartiran la jornada tècnica del 26 d'octubre. És pràcticament idèntica a la versió final.
  • La Linkat 3.0 final es va publicar al portal linkat.xtec.cat el 15 d'octubre de 2009. Se'n farà una edició en DVD que es repartirà per correu postal als serveis i centres docents dependents del Departament d'Educació, quedant un romanent d'exemplars per a qualsevol altre centre educatiu que el sol·liciti (s'anunciarà oportunament la data en que aquests exemplars comencin a estar disponibles)