Dubte sobre llapis usb instal·lador

Vaig preparar un llapis usb seguint aquestes instruccions, i fer la instal·lació en una màquina no va tenir complicacions.
El problema el vaig trobar quan volia tornar la informació al llapis. A Windows no em reconeix el disc i diu que l'he de formatar, però si ho intento només detecta la partició de la iso (2,48 GB) i evidentment a mi m'interessa l'altra part (més de 13 GB). Des de Linkat puc utilitzar el llapis, però no he trobat la manera de canviar el sistema de fitxers i/o els permisos perquè el pugui utilitzar a Windows. Com ho puc fer?
Gràcies,

Jordi Gratacòs
Hola Jordi,

ATENCIÓ, s'ha d'identificar correctament el USB o et pots carregar algun altre disc dur. Per identificar el dispositiu USB fes anar l'ordre fdisk -l.

Per tornar a fer servir el USB pots fer anar aquesta ordre, substitueix sdx pel dispositiu USB que veuràs amb l'ordre d'abans:

Code

dd if=/dev/zero of=/dev/sd[b]X[/b]1


Després d'esborrar el USB s'ha de particionar amb el YaST / Partitioner

Salut.

Projecte Linkat
Gràcies Pablo,

Amb aquest procediment mantindria la iso al USB o tornaria a ser un USB només per dades?

Salut,
Jordi
Hola Jordi,

Amb l'ordre dd et carregues completament el USB i el deixes com sortit de fàbrica i amb el YaST / Partitioner li dones format per poder-lo fer servir com a USB de dades normal i corrent.

Salut.

Projecte Linkat
I no hi ha alguna solució per mantenir l'instal·lador i utilitzar l'altra partició per dades visibles des de Windows? Poder-hi accedir només des de màquines Linkat no m'és gaire útil.
Gràcies per les respostes.

Jordi
Hola Jordi,

No he trobat la manera, el USB instal·lador disposa d'una taula de particions que no deixa que es faci servir l'espai lliure, només amb l'opció kiwi_hybridpersistent=yes afegida quan arrenca el USB, es pot fer servir aquest espai per desar fitxers, però és útil es Live-USB no pas en USB instal·ladors.

Tens més informació a la web d'OpenSUSE:
http://en.opens…Live_USB_stick

Salut.

Projecte Linkat
Hola, estic intentant instalar linkat a un ordinador notebook d'aquests petits.
Tenim que fer l'instal·lació via USB tot bé, peró cuan arrenca y seleccionem l'opció de instal·lacio carrega fins que ens posa: Failed to detect CD/DVD or USB drive!
Només ens deixa reiniciar, abans teniem linkat 3 y funcionava bé, peró fent una neteija de tot volem torna a instalar windows 7 y linkat.
Espero una resposta el més ràpid posible
Moltes Graciess!!!
Hola,

Ja t'he contestat a l'altra missatge:
http://linkat.x…art=0#pid15332

Salut.

Projecte Linkat