Wiki Linkat

VoIP

De Wiki Linkat

Revisió de 15:03, 6 des 2009; Jgraci25 (Discussió | contribucions)
(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)

Telefonia IP en Linkat 3.0:


El programa que utilitzarem serà l'Ekiga i el proveïdor de telefonia IP és Voipbuster. Ekiga permet registrar-nos dins de la xarxa ekiga.net per poder comunicar-nos entre PCs.

El que és interessant és poder utilitzar l'ordinador com si fos un telèfon convencional i poder parlar a números de telèfon marcats com a Free (els nacionals i moltes destinacions internacionals) de forma gratuïta disposant de 60 minuts per fer les trucades. Per poder trucar durant més temps, llavors us haureu de registrar i comprar crèdit. Si pensem en el nombre de vegades que fem servir al centre el mòbil per fer trucades personals, veureu com l'ús de telefonia IP pot fer-nos estalviar diners.

Què ens fa falta?

- Un compte a voipbuster: http://www.voipbuster.com - Linkat 3.0 - El programa ekiga.

Si ja ens hem registrat i disposem d'un usuari i contrasenya de voipbuster (de moment sense pagar per poder fer servir el servei durant 60 minuts), caldrà obrir l'ekiga que el trobarem a:

Aplicacions -> Internet -> Telèfon

Obrirem l'Ekiga i el configurarem. La primera vegada apareix un assistent que ens demana si ens volem registrar a la xarxa: ekiga.net (és una bona opció fer-ho també).

Segurament us apareixerà la interfície en anglès. Si volem disposar de la interfície en català, només cal instal·lar, a través del YaST, el paquet: ekiga-lang

Si hem passat tot l'assistent, podem configurar el compte de voipbuster anant a:

Edita-> Comptes

I hi afegim un compte SIP

Els paràmetres que hem d'afegir són:

Nom: Voipbuster (és l'etiqueta del compte) Registrador: sip.voipbuster.com Nom d'usuari: (podem posar el mateix que per a la casella: Usuari per a l'autenticació) Usuari per a l'autenticació: és el nom d'usuari amb el que ens hem registrat al servei Voipbuster Contrasenya: (la que hàgiu posat)

I marquem l'habilitació del compte

Així doncs podrem gaudir d'un servei de telefonia IP per trucar a números nacionals de forma gratuïta o bé per fer trucades internacionals.

Finalment, només comentar que ens caldrà uns auriculars i un micròfon per poder parlar a través d'internet. El servei de trucada de PC a PC és gratuït (es comporta com si fos l'skype, etc).

I no només podem fer trucades des del PC sinó que disposen d'un telèfon d'accés indirecte per fer trucades des del mateix telèfon fix o mòbil. En aquest cas, l'ús estaria més adreçat a fer trucades internacionals.