Wiki Linkat

Streaming

De Wiki Linkat

Revisió de 08:17, 19 oct 2009; Emunoz47 (Discussió | contribucions)
(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)

Streaming és un terme que es refereix a veure o sentir un arxiu directament en una pàgina web sense necessitat de descarregar-lo abans a l'ordinador. Es podria descriure com "fer clic i obtenir". En termes més complexos es podria dir que descriu una estratègia sobre demanda per a la distribució de contingut multimèdia a través de l'Internet.

Aquest tipus de tecnologia permet que s'emmagatzemin en una memòria intermèdia el que es va escoltant o veient. L'Streaming fa possible escoltar música o veure vídeos sense necessitat de ser descarregats abans.


L'streaming es recolza en les següents tecnologies:

Còdecs

Els còdecs són arxius residents a l'ordinador que permeten desxifrar o interpretar el contingut d'un determinat tipus de fitxer multimèdia. L'streaming també se li pot denominar els vídeos que són reproduïts en llocs web però amb més qualitat.


Protocols Lleugers

UDP i RTSP (els protocols emprats per algunes tecnologies de "streaming") fan que els lliuraments de paquets de dades des del servidor a qui reprodueix l'arxiu es facin amb una velocitat molt més gran que la que s'obté per TCP i HTTP. Aquesta eficiència és assolida per una modalitat que afavoreix el flux continu de paquets de dades. Quan TCP i HTTP pateixen un error de transmissió, segueixen intentant transmetre els paquets de dades perdudes fins a aconseguir una confirmació de que la informació va arribar en la seva totalitat. No obstant això, UDP continua enviant les dades sense tenir en compte interrupcions, ja que en una aplicació multimèdia aquestes pèrdues són gairebé imperceptibles.


Precàrrega

El lliurament de dades des del servidor a qui veu la pàgina poden estar subjectes a demores conegudes com lag, (retard) un fenomen ocasionat quan les dades escassegen (a causa d'interrupcions en la connexió o sobrecàrrega en l'ample de banda). Per tant els reproductors multimèdia emmagatzemen en el buffer les dades que van rebent per així disposar d'una reserva de dades, per tal d'evitar que la reproducció s'aturi.


Xarxa de Distribució de Contingut

Si un determinat contingut comença a atreure una quantitat d'usuaris més gran a la seva capacitat d'ample de banda, aquests usuaris patiran talls o el denominat lag. Finalment, s'arriba a un punt en què la qualitat de l'stream és dolenta. Oferint solucions, sorgeixen empreses i organitzacions que s'encarreguen de proveir ample de banda exclusivament per streaming, i de donar suport i desenvolupar aquests serveis.