Wiki Linkat

Linkat Desktops

De Wiki Linkat

(Diferència entre revisions)
Línia 3: Línia 3:
<br>  
<br>  
-
Els escriptoris Linkat són una personalització de l'entorn estàndard de Linkat GNU/Linux. Aquests escriptoris personalitzats s'adapten a les diferents etapes educatives dels alumnes o bé s'organitzen per temàtiques educatives (música, robòtica, etc). Aquests escriptoris (també es coneixen amb el nom de perfils d'usuaris), proporcionen una interfície gràfica a l'usuari i un recull de programes escollits degut al seu interès educatiu.<br>  
+
== Què és la Linkat?<br> ==
-
<br>  
+
La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...<br><br>  
-
Linkat disposa de dos entorns d'escriptori que podem anomenar "estàndard" i que corresponen a la versió de la Linkat estàndard i la Linkat lleugera.  
+
== Quines versions de Linkat hi ha?<br>  ==
 +
 
 +
La distribució Linkat GNU/Linux agafa Ubuntu com a base de la distribució. S'ha d'entendre Linkat com la capa educativa que es col·loca a sobre de la distribució Ubuntu. Linkat disposa de dues versions o variants. Hi ha la [http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Linkat_edu_18.04_Aut%C3%B2nom Linkat estàndard], basada en [https://ca.wikipedia.org/wiki/Ubuntu Ubuntu] amb un entorn d'escriptori [https://ca.wikipedia.org/wiki/GNOME GNOME2] i la [http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Linkat_lleugera#Versions_disponibles_de_la_Linkat_lleugera Linkat lleugera], basada la distribució [https://ca.wikipedia.org/wiki/Lubuntu LUbuntu] i que té un entorn d'escriptori [https://ca.wikipedia.org/wiki/LXDE LXDE]. La Linkat lleugera està pensada per a ordinadors amb pocs recursos (memòria RAM, CPU, etc).<br>
<br>  
<br>  
 +
 +
== Escriptoris Linkat<br>  ==
 +
 +
La Linkat disposa de dos escriptoris tal i com ja s'ha descrit anteriorment. Ara bé, es coneix amb el nom d''''escriptoris Linkat''' un conjunt de personalitzacions de l'escriptori Linkat adaptats als diferents nivells educatius o bé especialitzat per temàtiques educatives (música, robòtica, ràdio, etc). Aquests escriptoris (o perfils d'usuaris) proporcionen una interfície gràfica a l'usuari i un recull de programes escollits degut al seu interès educatiu.
 +
 +
Aquests escriptoris Linkat es troben disponibles tant per a la Linkat estàndard com per a la Linkat lleugera.<br>
 +
 +
<br>
== Linkat estàndard  ==
== Linkat estàndard  ==
-
Tot seguit es mostra una captura de pantalla de la Linkat estàndard. Aquest entorn disposa de totes les eines necessàries i que el fan útil com a entorn de treball escolar. En aquest cas, les aplicacions són accessibles a través del menú:&nbsp;Aplicacions  
+
Tot seguit es mostra una captura de pantalla de la Linkat estàndard. Aquest entorn disposa de totes les eines necessàries i que el fan útil com a entorn de treball escolar. Dins d'aquest escriptori estàndard, les aplicacions són accessibles a través del menú:&nbsp;'''Aplicacions'''
<br>  
<br>  
Línia 19: Línia 29:
== Linkat lleugera  ==
== Linkat lleugera  ==
-
L'entorn de la Linkat lleugera és més senzill ja que aquesta vessant de Linkat està pensada per a ordinadors amb pocs recursos (memòria RAM,&nbsp;CPU, etc). A l'igual que l'escriptori estàndard, les aplicacions de l'escriptori lleuger són acessibles a través del botó "Linkat".  
+
La Linkat lleugera porta les mateixes aplicacions que la Linkat estàndard. L'accés a les aplicacions es fa a través del botó "'''Linkat'''" ubicat a la part inferior esquerra.  
<br>  
<br>  
 +
 +
<br>
== Escriptoris específics  ==
== Escriptoris específics  ==
-
Els escriptoris anteriors disposen d'eines d'ús més ofimàtic amb l'objectiu de proporcionar una estació de&nbsp; treball educativa.  
+
Els escriptoris específics instal·len un seguit de recursos (locals o web) per nivells educatius (escriptoris d'infantil, primària, secundària o bé adults) o bé específic com ara els de robòtica, música, ràdio, etc. Tots aquests escriptoris tenen un aspecte gràfic diferent. Tenen una personalització específica de l'escriptori i un recull d'eines ubicades a l'escriptori per tal de facilitar-ne el seu accés.  
<br>  
<br>  
-
Ara bé, els escriptoris específics instal·len un seguit de recursos (locals o web) per nivells educatius (escriptoris d'infantil, primària, secundària o bé adults) o bé específic com ara els de robòtica, música, ràdio, etc.
+
=== Escriptoris d'infantil, primària i secundària ===
-
<br>  
+
Aquests escriptoris s'adapten a les diferents etapes educatives d'infantil, primària i sencundària.<br>  
-
Tots aquests escriptoris específics tenen en comú una personalització de l'entorn amb un recull d'eines ubicades a l'escriptori per tal de facilitar-ne el seu accés.
+
L'aspecte d'aquests escriptoris es mostra a continuació:<br>
<br>  
<br>  
-
=== Escriptoris d'infantil, primària i secundària ===
+
==== Infantil:<br> ====
 +
===== Estàndard<br>  =====
 +
<br>
 +
===== Lleuger<br> =====
 +
<br>
 +
==== Primària:<br>  ====
 +
<br>
-
=== Escriptori de robòtica ===
+
===== Estàndard<br> =====
 +
<br>
 +
===== <br>Lleuger<br> =====
-
=== Escriptori de música ===
+
<br><br>
 +
==== Secundària:<br>  ====
 +
===== Estàndard =====
-
=== Escriptori d'atenció a la diversitat ===
+
<br>lklk<br><br>Lleuger<br><br><br><br>
 +
=== Escriptori de robòtica  ===
 +
Aquest escriptori proporciona una interfície gràfica i un recull d'aplicacions destinat a estudiants de robòtica i programació.<br>
-
=== Escriptori d'adults ===
+
<br>
 +
<br>
 +
<br>
-
=== Escriptori de ràdio ===
+
<br>
 +
=== Escriptori de música  ===
 +
=== Escriptori d'atenció a la diversitat  ===
-
=== Escriptoris blau i web ===
+
=== Escriptori d'adults  ===
 +
=== Escriptori de ràdio  ===
 +
=== Escriptoris blau i web  ===
=== Futurs desenvolupaments:&nbsp;Escriptori de meteorologia ===
=== Futurs desenvolupaments:&nbsp;Escriptori de meteorologia ===

Revisió de 15:52, 2 abr 2020

Contingut

Escriptoris Linkat


Què és la Linkat?

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Quines versions de Linkat hi ha?

La distribució Linkat GNU/Linux agafa Ubuntu com a base de la distribució. S'ha d'entendre Linkat com la capa educativa que es col·loca a sobre de la distribució Ubuntu. Linkat disposa de dues versions o variants. Hi ha la Linkat estàndard, basada en Ubuntu amb un entorn d'escriptori GNOME2 i la Linkat lleugera, basada la distribució LUbuntu i que té un entorn d'escriptori LXDE. La Linkat lleugera està pensada per a ordinadors amb pocs recursos (memòria RAM, CPU, etc).


Escriptoris Linkat

La Linkat disposa de dos escriptoris tal i com ja s'ha descrit anteriorment. Ara bé, es coneix amb el nom d'escriptoris Linkat un conjunt de personalitzacions de l'escriptori Linkat adaptats als diferents nivells educatius o bé especialitzat per temàtiques educatives (música, robòtica, ràdio, etc). Aquests escriptoris (o perfils d'usuaris) proporcionen una interfície gràfica a l'usuari i un recull de programes escollits degut al seu interès educatiu.

Aquests escriptoris Linkat es troben disponibles tant per a la Linkat estàndard com per a la Linkat lleugera.


Linkat estàndard

Tot seguit es mostra una captura de pantalla de la Linkat estàndard. Aquest entorn disposa de totes les eines necessàries i que el fan útil com a entorn de treball escolar. Dins d'aquest escriptori estàndard, les aplicacions són accessibles a través del menú: Aplicacions


Linkat lleugera

La Linkat lleugera porta les mateixes aplicacions que la Linkat estàndard. L'accés a les aplicacions es fa a través del botó "Linkat" ubicat a la part inferior esquerra.



Escriptoris específics

Els escriptoris específics instal·len un seguit de recursos (locals o web) per nivells educatius (escriptoris d'infantil, primària, secundària o bé adults) o bé específic com ara els de robòtica, música, ràdio, etc. Tots aquests escriptoris tenen un aspecte gràfic diferent. Tenen una personalització específica de l'escriptori i un recull d'eines ubicades a l'escriptori per tal de facilitar-ne el seu accés.


Escriptoris d'infantil, primària i secundària

Aquests escriptoris s'adapten a les diferents etapes educatives d'infantil, primària i sencundària.

L'aspecte d'aquests escriptoris es mostra a continuació:


Infantil:

Estàndard


Lleuger


Primària:


Estàndard



Lleuger



Secundària:

Estàndard


lklk

Lleuger



Escriptori de robòtica

Aquest escriptori proporciona una interfície gràfica i un recull d'aplicacions destinat a estudiants de robòtica i programació.





Escriptori de música

Escriptori d'atenció a la diversitat

Escriptori d'adults

Escriptori de ràdio

Escriptoris blau i web

Futurs desenvolupaments: Escriptori de meteorologia