Wiki Linkat

Kino

De Wiki Linkat

(Diferència entre revisions)

Emunoz47 (Discussió | contribucions)
(Pàgina nova, amb el contingut: «Imatge:LogoKino.png Kino és un excel·lent editor no lineal de vídeo digital per a GNU/Linux. Compta amb una excel·lent integració per IEEE-1394 per re...».)
Vés a l'edició següent →

Revisió de 09:41, 22 des 2009

Imatge:LogoKino.png


Kino és un excel·lent editor no lineal de vídeo digital per a GNU/Linux. Compta amb una excel·lent integració per IEEE-1394 per realitzar captures DV, oferir control VTR i tornar-li la gravació al seu medi original.

La captura de vídeos des d'una càmera DV permet desar la gravació directament al disc en formats RAW DV i AVI, de tipus un o dos (amb el stream d'àudio per separat), a més d'altres formats Quicktime. També ens permet reproduir la gravació.

Un cop feta la captura de vídeo comença l'edició amb la possibilitat de carregar o importar diversos clips de DV i editar-los utilitzant una varietat de senzilles tècniques com tallar i enganxar segments, eliminar marcs (el que ens permetrà accelerar la navegació i l'edició de les pel·lícules), fer operacions d'arrossegar marcs, afegir efectes...

Un cop realitzada l'edició podem desar el projecte com a un document XML SMIL i també exportar a diferents formats de vídeo: Raw DV, DV, AVI, DVD, Quicktime DV, WAV, MP3, Ogg Vorbis, Ogg Theora, MPEG-1 i MPEG-2, MPEG-4, Flash Video, imatges fixes (PPM, JPEG, PNG, TIFF, GIF, BMP, TGA...).


Kino utilitza moltes dreceres de teclat per tal d'aconseguir una ràpida navegació i edició per la pel·lícula. L'edició es porta a terme als marcs, les escenes que es defineixen com a grups d'un o més marcs i les pel·lícules que són grups d'una o més escenes.


INTERFÍCIE GRÀFICA DEL KINO

Anem a donar-li un cop d'ull ràpid a Kino per orientar-nos una mica en les característiques d'aquest programa.

Aquesta és la pantalla que es veu en iniciar Kino:



Com podeu apreciar a la imatge tenim una barra de menús ubicada a la part superior que ens permet accedir a les diferents opcions de que disposa el Kino, per sota d'aquesta tenim una barra d'eines que ens permetrà realitzar les accions més habituals, a la dreta ens trobem una finestra amb les diferents accions principals en que es divideix el programa (edició del vídeo, captura des d'una càmera a l'ordinador, etc.), al centre tenim la finestra de visualització a la qual visualitzarem el vídeo amb el que s'està treballant, i les diferents accions que estem duent a terme, a l'esquerra del monitor tenim una columna a la que ens sortiran els clips que hem capturat i la respectiva informació, a dins d'ella podrem afegir informació referent al clip com el títol o el nom del creador.


Adreces d'interès

Pàgina oficial del programa
http://www.kinodv.org/

A la Wikipèdia
http://es.wikipedia.org/wiki/Kino_%28software%29