Wiki Linkat

TuxMath

De Wiki Linkat

Imatge:TuxMathlogo.png

El TuxMath és un joc educatiu per a nois i noies de primària, dissenyat per tal de practicar operacions matemàtiques senzilles de sumes, restes, multiplicacions i divisions.

En les operacions de suma, resta, multiplicació i divisió el joc es desenvolupa en un ambient lunar on uns cometes van caient acompanyats d'un càlcul matemàtic que haurem de resoldre abans que xoquin contra dels iglús dels nostres amics pingüins. El pingüí Tux controla un làser que pot destruir aquests cometes, però per tal de fer això primer serà necessari respondre de manera correcta al càlcul de l'operació. A molts dels pares els recordarà a un antic joc de sales recreatives: l'Space Invaders.

En una de les opcions del programa podem fer càlculs factorials i fraccionaris, més avançats que els anteriors, on el joc que es presenta és semblant a l'Asteroids, on el Tux controla una nau espacial que ha de destruir els meteorits. Aquí a més de la dificultat afegida del càlcul tenim la d'haver de controlar la nau per tal de no xocar contra els meteorits que volten per la pantalla, mentre apuntem al que volem destruir seleccionant abans el dígit adient al seu càlcul, si el número seleccionat no és el correcte malgrat que disparem al meteorit no li podrem fer cap mal. Aquesta opció del programa pondrà a prova totes les vostres qualitats, tant en el camp de les matemàtiques com en el control dels videojocs.


El TuxMath incorpora 58 llissons, a més de les opcions de factorització i fraccionament.

Molt divertit i didàctic, és una aplicació ideal per fomentar l'aprenentatge del càlcul numèric d'operacions matemàtiques bàsiques als petits de la casa i una oportunitat per als més grans de divertir-se mentre posen a prova la seva agilitat a l'hora de calcular.*Pàgina oficial: http://tux4kids.alioth.debian.org/tuxmath/