Wiki Linkat

Startlogo TNG

De Wiki Linkat

Imatge:Starlogologo.png

L'Starlogo és un programa per la simulació i tractament de models en 3D, basat en l'extensió del llenguatge de programació Logo i una de les principals influencies per la programació educativa Etoys. Escrit en C i Java proporciona un món en 3D mitjançant gràfics OpenGL.

És especialment útil per l'estudi dels sistemes descentralitzats als quals els sistemes i models sorgeixen de les interaccions entre diferents objectes en lloc dels sistemes de control centralitzats. Un exemple és una colònia de formigues, on no hi ha mestre de control de la colònia, però és una estructura complexa construïda per cadascuna de les formigues que interactuen les unes amb les altres en funció de certes normes dins del sistema.

TNG Starlogo proporciona una eina perquè els estudiants puguin crear aquests tipus de comportaments dels sistemes d'estudi i que normalment requereixen una comprensió avançada de les matemàtiques per fer en una forma teòrica. També es pot utilitzar com una eina per desenvolupar jocs, el que li dóna un atractiu afegit.

Permet la creació de les simulacions mitjançant calaixos amb blocs d'organització, colors, sons... Molt intuïtiu i fàcil de fer servir dissenyat per ser utilitzat pels estudiants a partir de set anys., encara que també pot ser apropiat per als estudiants més grans que el volen aprendre a utilitzar.


Adreces d'interès

Pàgina oficial
http://education.mit.edu/drupal/starlogo-tng

Manual en anglès
http://education.mit.edu/drupal/files/SLTNG%20Quick%20Start%20Guide%20102308.pdf

Manual Word en anglès (molt complet)
http://education.mit.edu/drupal/files/gameUnitMar09/Teacher%20Guide_030209.doc