Wiki Linkat

DescartesWeb Linkat edu

De Wiki Linkat

EN DESENVOLUPAMENT:

Contingut

DescartesWeb 2.0

El projecte Descartes

El projete Descartes és un projecte del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. L'objectiu principal d'aquest projecte és promoure noves formes d'ensenyament i aprenentatge de les matemàtiques integrant les TIC a l'aula com a eina didàctica. El projecte Descartes ofereix materials didàctics per a l'aprenentatge de les matemàtiques a nivell d'ensenyament no universitari.

Requeriment de DescartesWeb2.0

DescartesWeb2.0 és un programa realitzat en Java per la qual cosa cal tenir instal·lada la versió 6 del runtime de Java. A la  web del projecte Descartes s'informa d'aquest requeriment:


Es requereix la versió 1.6 de Java


En Linkat edu 11.4 i 12.04, la versió de Java que hi ha instal·lada és la 1.6 per la qual cosa DescartesWeb2.0 funcionarà correctament. La instal·lació de DescartesWeb2.0 en GNU/Linux es pot realitzar seguint les instruccions que hi ha a la web del projecte Descartes o bé fent servir l'autoinstal·lador que s'ha preparat específicament per a Linkat edu 11.4 i 12.04. Es recomana fer servir aquest autoinstal·lador ja que simplifica molt la instal·lació de DescartesWeb2.0.

Instal·lació de DescartesWeb2.0

La descàrrega de l'autoinstal·lador es fa a través de la URL següent:
http://download-linkat.xtec.cat/d83/Linkat_edu_12.04/DescartesWeb2.0/DescartesWeb2.0.tar

Un cop descarregat el fitxer, cal obrir la carpeta on s'ha realitzat la descàrrega i fer doble clic a sobre del fitxer: DescartesWeb2.0.tar. En aquest moment, s'obre el programa File Roller que és el programa compressor que s'utilitza en Linkat. Per extreure el contingut del fitxer, només cal arrossegar el fitxer DescartesWeb2.0.run a l'escriptori.

La instal·lació es realitza fent un doble clic a sobre del fitxer DescartesWeb2.0.run. En el moment de fer el doble clic, s'obre una finestra en la qual es demana si es vol executar o obrir el contingut del fitxer DescartesWeb2.0.run. Cal escollir l'opció: Executa en un terminal. En aquest moment, s'obrirà una finestra que demanarà la contrasenya de l'usuari root (Linkat edu 11.4) o bé la contrasenya de l'usuari que té permisos d'administració (Linkat edu 12.04).

Un cop finalitzat el procés d'instal·lació, es pot accedir a les unitats didàctiques disponibles que hi ha al portal del projecte Descartes.


Podem actualitzar Descartes Web 2.0 a l'última versió accedint a:
http://recursostic.educacion.es/descartes/web/DescartesWeb2.0/Referències

- Web del projecte Descartes

- Presentació del projecte Descartes

- Pàgina del projecte Descartes per instal·lar el connector en plataforma GNU/Linux