Wiki Linkat

Descàrrega

De Wiki Linkat

Image:Linkatlogo.jpg
Des d'aquest portal podeu accedir a informació sobre la distribució, a materials associats, a contactar amb la comunitat d’ús i de desenvolupament a través del fòrum, i accedir a la zona de descàrrega.
Al projecte Linkat es treballa en el desenvolupament i posada en funcionament de diferents elements. La distribució de GNU/Linkat consta d’un conjunt inicial d’aplicacions entre les quals hi ha programes d’edició d’imatges, àudio i vídeo, suite ofimàtica, eines d’Internet i altres utilitats, a més d’una selecció de programari educatiu. La distribució es presenta en dues modalitats:

  • Un DVD "Live" que permetrà engegar la Linkat sense que calgui instal·lar res a l’ordinador ni modificar-ne el contingut del disc dur. És ideal per començar a familiaritzar-se amb les possibilitats d’aquest nou entorn operatiu. A més, permet fer la instal·lació a disc dur. La contrasenya que us demanarà si voleu fer la instal·lació és "linux". També podeu crear una unitat USB a partir de la imatge del DVD, amb les mateixes funcionalitats.
  • Un DVD que permet instal·lar la Linkat en les modalitats d'ordinador autònom, servidor de centre, servidor de comunicacions i servidor de terminals. Si heu de fer moltes instal·lacions de la Linkat, aquesta és una bona opció.

Al portal de la Linkat us podeu descarregar les imatges dels discos que formen la distribució, fòrums, guies i secció de preguntes freqüents. També hi trobareu una àmplia col·lecció de programari addicional que es podrà afegir a la Linkat i serà el lloc des d’on es podrà actualitzar regularment el sistema.

Zona de descàrrega

Descàrrega de la Linkat

Problemes amb la descàrrega

Descarregar fitxers molt grans, com ara la ISO de la Linkat, pot ser a vegades difícil. Uns dels possibles problemes que us podeu trobar són aquests:

  • Si teniu l'error 'No hi ha espai suficient' i sou conscients de que hi ha prou espai, pot ser degut a que esteu fent la descàrrega de la ISO de la Linkat en una partició amb sistema de fitxers FAT32. Aquest sistema de fitxers té una limitació de 2Gb en la mida dels fitxers i per tant la ISO de la Linkat de 4,5Gb no es podrà desar en aquesta partició, cal seleccionar una altra partició amb un sistema de fitxers NTFS, Ext3 o ReiserFS per fer la descàrrega de la ISO.
  • Es recomana l'ús d'un programa de descàrregues o un client FTP per realitzar la descàrrega de la ISO de la Linkat. Si en algun moment es produeix un tall en la connexió, el programa pot continuar en el punt on s'havia aturat i no cal tornar a començar la descàrrega de nou. El programa DownThemAll! és un dels que us poden ajudar a fer la descàrrega. Trobareu més aquí.
  • Alguns proxys bloquen les connexions FTP. Si feu servir proxys, haureu de fer la descàrrega de d'un dels nostres "mirror" per HTTP, com ara el de Softcatalà.
  • Quan descarregueu una ISO de la Linkat heu d'assegurar-vos que els vostres clients de descàrregues, client FTP o navegadors web suportin fitxers grans de més de 2 Gb. Les darreres versions dels navegador web ho suporten, però si feu servir versions antigues us podeu trobar amb problemes. Feu servir ordinadors amb versions noves de programari.