Wiki Linkat

Actualització a Flash Player 10.1

De Wiki Linkat

El problema del Flash Player amb els accents

La versió per a Linux del Flash Player pateix des de fa temps d'un problema relacionat amb l'escriptura de lletres amb accents i altres caràcters especials.

Per saber si el vostre navegador es troba afectat per aquest problema podeu provar, per exemple, l'activitat Endevinalles de l'edu365.cat. Proveu a escriure una ce trencada o una lletra accentuada a la caixa de text.

Adobe ha solucionat aquest tema en la versió 10.1 de Flash Player. Aquesta versió es troba encara en estat beta, i per això no s'està distribuint al portal web de Flash ni s'ha inclòs encara a les distribucions de GNU/Linux com la Linkat.

Solució provisional al problema

Mentre esperem que Adobe alliberi la nova versió oficial del producte i a tenir els paquets d'actualització automàtica per a la Linkat, podem provar a fer servir la beta 2, disponible al portal d'Adobe Labs. Tingueu en compte que Tractant-se d'una beta podria ser que fallés en algun altre aspecte, tot i que en les proves que hem fet fins ara tot ha funcionat tot bé.

La instal·lació és molt senzilla, i consisteix a descarregar i actualitzar un únic fitxer de l'ordinador. Els passos a seguir són aquests:

1 - Tanqueu totes les finestres dels navegadors Firefox o Chrome que tingueu obertes. També cal tancar la finestreta de descàrregues.

2 - Obriu el terminal del Gnome (menú Aplicacions - Sistema - Terminal) i escriviu-hi aquestes ordres:

su (us demanarà la contrasenya d'administració)
cd /usr/lib/browser-plugins
wget -m -nd http://download-linkat.xtec.cat/distribution/linkat-3.0/scripts/flash/libflashplayer.so

3 - Tanqueu el terminal.

Ja està. Amb això haureu substituït el fitxer libflashplayer.so original de la Linkat 3 per la versió beta. Proveu ara l'activitat d'endevinalles i veureu com funciona correctament.