Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Linkat lleuger  Final

 • Bones!

  M'agradaria convertir una serie de PCs que jubilarem de la nostra aula d'informàtica en terminals per consultar internet, amb lector de PDFs, documents ofimàtics, i poca cosa més. La idea és instal·lar un linux molt lleuger que tingui aquestes coses. Hi ha alguna distribució basada en Linkat que faci això? Una mena de Linkat Little? Busco una cosa semblant a Puppy Linux (http://www.puppylinux.org/home/)... recomanacions?
 • Avui he investigat una mica més. Una possibilitat seria instal·lar el Linkat i "tunejar-ho" (triar XFCE, treure programari innecessari, etc...). Un cop fet això, lo seu seria fer servir una cosa semblant a Remastersys per a crear un Live CD instal·lable. El problema és que Remastersys va sobre distribucions amb paquets deb, no amb paquets rpm. Puc fer servir SUSE Studio (http://susestudio.com) que té molt bona pinta, tot i que no funciona igual que Remastersys...

  Preguntes:
  - Soc a fòrum adequat?
  - M'estic complicant molt la vida?
  - És impossible que sigui el primer que té una necessitat com aquesta... algú ja ha fet tota aquesta feinada (o semblant) i ho ha compartit?

  Salut!

  Alfonso da Silva
 • Hola Alfonso,

  Per aconseguir una Linkat més lleugera et caldrà instal·lar el programari adient.

  No facis servir GNOME o KDE, amb el XFCE t'anirà més ràpid i intenta també a l'apartat de programari seleccionar només el que necessitis, intenta no instal·lar el programari de multimèdia.
  Mira aquest missatge per configurar el XFCE per defecte:
  http://linkat.x…pic&topic=2391

  També pots fer una instal·lació normal d'autònom i després anar desinstal·lant els programes que no vulguis.

  SUSE Studio és un projecte on han treballat desenvolupadors de la Linkat i et pot servir per fer la teva pròpia distro amb els paquets que vulguis, és una bona solució.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.