Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Nous scripts per a Linkat 3.0  Final

 • Hola a tothom,

  Escric aquest missatge al fòrum per tal d'informar-vos dels scripts que hem anat desenvolupant per tal d'acompanyar la tasca que feu amb Linkat als centres:

  0- Script: Unitats P S i T:

  http://download-linkat.xtec.cat/d83/Linkat3_Unitats_P_S_T/

  Aquest script automatitza la tasca de connexió als recursos compartits del servidor i és la que es descriu a la wiki de Linkat:

  http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Unitats_S%2C_T_i_P

  En cas de voler fer servir aquest script en un servidor de terminals o bé en un ordinador portàtil, millor fer servir l'script que s'esmenta al punt 1.


  1- Script: Connexio Servidor Centre:

  http://download-linkat.xtec.cat/d83/Linkat3_Connexio_Servidor_Centre/

  Aquest script és complementari al mètode de connexió a les unitats P, S i T que es troba documentat a la wiki de Linkat (http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Unitats_S%2C_T_i_P). Aquest script permet la connexió amb els recursos compartits del servidor de centre i connectar la biblioteca de projectes JClic. Es recomana aplicar aquest script en ordinadors portàtils i en el servidor de terminals lleugers. La instal·lació es fa a través del fitxer: fes_clic_aqui.sh que es troba dins de la carpeta Instal_lador. Aquest script pot ser utilitzat amb qualsevol altre tipus d'ordinador però sobretot està pensat per a connexions amb ordinadors portàtils/netbooks i servidor de terminals (LTSP).

  2- Script: Actualitza Escriptoris Infantil Primaria:

  http://download-linkat.xtec.cat/d83/Scripts_Linkat3/Actualitza_Escriptoris_Infantil_Primaria/

  Aquest script col·loca la icona del JClic als escriptoris d'infantil i primària i mostra les unitats de xarxa i icones d'accés als dispositius USB. Es tracta doncs d'una millora a tenir en compte si es vol accedir als recursos del servidor des d'aquests escriptoris.

  3- Script: Restarua Firefox

  http://download-linkat.xtec.cat/d83/Scripts_Linkat3/Restaura_Firefox/

  Aquest script permet restaurar el funcionament del Firefox en cas que el navegador no s'iniciï correctament o bé ens mostri un missatge indicant que el Firefox ja està sent executat.


  Joan de Gracia
  Projecte Linkat

  Servei TAC
 • Hola,
  tinc un dubte amb els scripts

  jgraci25  0- Script: Unitats P S i T:

  http://download-linkat.xtec.cat/d83/Linkat3_Unitats_P_S_T/

  Aquest script automatitza la tasca de connexió als recursos compartits del servidor i és la que es descriu a la wiki de Linkat:

  http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Unitats_S%2C_T_i_P

  En cas de voler fer servir aquest script en un servidor de terminals o bé en un ordinador portàtil, millor fer servir l'script que s'esmenta al punt 1.


  1- Script: Connexio Servidor Centre:

  http://download-linkat.xtec.cat/d83/Linkat3_Connexio_Servidor_Centre/

  Aquest script és complementari al mètode de connexió a les unitats P, S i T que es troba documentat a la wiki de Linkat (http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Unitats_S%2C_T_i_P). Aquest script permet la connexió amb els recursos compartits del servidor de centre i connectar la biblioteca de projectes JClic. Es recomana aplicar aquest script en ordinadors portàtils i en el servidor de terminals lleugers. La instal·lació es fa a través del fitxer: fes_clic_aqui.sh que es troba dins de la carpeta Instal_lador. Aquest script pot ser utilitzat amb qualsevol altre tipus d'ordinador però sobretot està pensat per a connexions amb ordinadors portàtils/netbooks i servidor de terminals (LTSP).  el segon script dius que és complementari, vol dir que si vull connectar amb el servidor en un servidor de terminals he d'aplicar primer lscripts "normal" (el de la wiki) i desprérs el segon; o simplement el segon sense fer res abans?

  Ja posats, quina és la diferència? Jo tenia instal·lat el primer script en un servidr de terminals u els usuaris podien entrar a les carpetes compartides sense problemes (dins de la carpeta de l'usuari).

  merci

  eloi
 • Hola Eloi,

  Aquests scripts fan referència només a la part d'accés a les unitats compartides P, S i T. Pel que veig, estàs posant el cas del model d'aula linkat (client-servidor). En aquest cas, no cal fer res ja que el mateix model d'aula dóna accés a les unitats compartides.

  Els dos scripts als quals faig referència són per a instal·lacions de màquines autònomes amb usuaris genèrcis i que requereixen poder connectar-se al servidor de centre.

  Si partim de la base que aquests scripts són per a màquines autònomes passaré a explicar-te en quin cas utilitzar-ne un o l'altre:


  1) http://download-linkat.xtec.cat/d83/Linkat3_Unitats_P_S_T/

  Aquest script és el que es documenta a la wiki de Linkat. Per accedir a les unitats compartides s'utilitza el mateix usuari amb el que has iniciat la sessió en Linkat. Veuràs com t'apareixen 3 icones amb els recursos compartits.

  L'inconvenient que té aquest script (o recepta) és que en el cas de servidors de terminals (pensem sempre en modalitat autònoma), l'script no s'executa o bé quan l'ordinador es configura per fer l'autologin, tampoc s'executa.

  Finalment, si l'script es vol fer servir en un ordinador portàtil tampoc es podrà. L'única forma de fer-lo funcionar és configurant la xarxa a través de l'ifup (ho pots fer des del mòdul de YaST per configurar les xarxes) i no pas a través del NetworkManager.


  2) http://download-linkat.xtec.cat/d83/Linkat3_Connexio_Servidor_Centre/

  Aquest script es pot fer servir en qualsevol situació. De fet requereix que l'usuari cliqui a sobre de la icona de connexió al servidor del centre per tal que l'script ens demani usuari i contrasenya d'accés. També disposa de la icona d'accés que facilita el treball amb els recursos compartits.

  L'inconvenient que té aquest script és que et demana a cada sessió que obres l'usuari i la ontrasenya (de l'usuari del servidor que toqui). L'avantatge que té és que funciona en qualsevol entorn.

  Tal i com et comentava, si tu tens aplicat el model d'aula Linkat, aquests scripts no et calen.  Joan
 • Alguna vegada el Firefox s'ha quedat penjat.
  He vist aquest script
  3- Script: Restarua Firefox
  Dubtes:
  He anat al web que indiques hi allí hi trobo:
  Instal_lador_Restaur..> 23-Mar-2010 17:33 2.6K
  Restaura_Firefox.des..> 23-Mar-2010 17:33 232
  Restaura_Firefox.sh 23-Mar-2010 17:33 355
  fes_clic_aqui.sh 23-Mar-2010 17:33 76

  Què cal fer?
  S'ha d'istal·lar?: on, com?
  Això voldrà dir que no es penjarà més o que si es penja s'haurà de fer alguna cosa?

  Jordi Virgili
 • Hola Jordi,

  Doncs aquest script el que fa és "matar" el procés firefox (ja que se suposa que no t'arrenca i aquest és un dels motius pel qual el firefox no torna a engegar) i elimina un fitxer (anomenat .parentlock) que és el reponsable que el Firefox no engegui.

  Descarrega't tots els fitxers (de fet tenia la intenció de deixar un únic fitxer tar.gz), assegura't que tots els fitxers que acabin amb .sh tinguin permisos d'execució (això ho pots mirar si amb el ratolí et situes a sobre del fitxer i mires les propietats del fitxer).

  Bé, doncs aquest script s'instal·la fent doble clic a sobre del fitxer: fes_clic_aqui.sh

  Aquest script et demanarà la contrasenya de root i farà la instal·lació. Un cop feta la instal·lació, trobaràs dins del menú Internet->Navegador web una icona que es diu restaura firefox i és la que farà el que t'acabo d'explicar ara.

  L'script no farà que el firefox es pengi més o menys, simplement, en cas de "penjada" del firefox, t'ajudarà a restaurar el seu funcionament.

  Joan de Gracia
 • Bones,
  He instal·lat bé l'scrip del Firefox.

  Gràcies.

  Jordi
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.