Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

creació de perfils  Final

 • Hola a tothom!
  A l'escola St. Ignasi de Manresa ja tenim funcionant el servidor linkat. Ara mateix estem convivint amb els dos servidors (Windows server i linkat). En algunes màquines del centre tenim linkat de forma predeterminada, però l'informació encara la tenim tota en el servidor windows. He estat llegint la documentació del departament per crear un perfil d'escriptori predeterminat(a través de la carpeta /skel). Però em sorgeixen alguns dubtes.

  En l'informació que es dóna des de l'enllaç "atenció a l'usuari" diu que tots els comptes que es donin d'alta agafaran aquesta configuració. Jo vull crear un ecriptori amb l'enlaç al servidor windows ( a la carpeta P dels mestres), però no vull que els alumnes que donem d'alta el tinguin.
  Es pot fer aquest sistema per grups d'usuaris? O haurem d'anar borrant l'enllaç dels alumnes un per un?

  Gràcies per endavant.
 • Hola,


  Potser serà interessant donar un cop d'ull a les guies de la XTEC:

  http://www.xtec.cat/at_usuari/guies/preventives/linkat/servwindows/xarxa/unitats.htm

  En aquest cas es munten totes les carpetes però només els usuaris amb drets podran entrar-hi, és a dir, un alumne NO podrà entrar a la carpeta P del servidor windows 2k.


  Joan de Gracia
 • Hola, gràcies per la resposta tant ràpida.
  Ja he estat mirat aquesta guia, però havia desestimat aquesta forma per què dèia explícitament que els usuari havien d'estar registrats en els dos equips (el servidor windows i el client linkat).
  El fet d'utilitzar el servidor windows és provisional i no teniem previst donar d'alta els usuari dels mestres un per un al servidor windows.
  Això si que ens serviria pel usuari argo, i així ho farem. Suposo que el fet de fer la connexió a la T d'aquest servidor no fa que es desconecti del servidor linkat, oi?
 • Hola,

  No pateixis que la connexió amb els recursos samba del servidor Linkat són perfectament compatibles amb la connexió a la unitat T del servidor windows.

  També pots fer enllaços directes als recursos del servidor windows. Així, des de: Llocs -> Connecta al servidor pots connectar els recursos del servidor windows tot indicant un usuari vàlid del sevidor.

  Per a un perfil docent, pots crear aquest enllaç. Ara bé, aquest enllaç només estarà disponible per a aquest usuari. En canvi, amb la recepta que hi ha a la XTEC, els recursos són accessibles per a qualsevol usuari tot i que només podrà accedir a la informació l'usuari que tingui permís.


  Joan de Gracia
 • Hola.
  He estat provant de fer la connexió a les unitats del servidor windows, però quan anava seguin les instruccions no he trobat la carpeta /home/argo (ni en fitxers ocults ni com a argo ni com a root). La carpeta /home/argo/.profile evidentment no l'he trobat tampoc.
  La recepta que estem seguint és lasegüent:
  - Pels mestres hem creat un perfil, amb la connexió a la P, a la carpeta /skel, i quan donem d'alta a alumnes amb usuari propi ja la canviarem (farem les altes per tongades ).
  - Per als alumnes sense usuari (argo) hem fet la connexió a la T com enllaç a l'escriptori (llocs-connecta al servidor...).

  Potser és un xic rebuscat, si algú té una recfepta més fàcil me la pot fer arribar.
  gràcies.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.