Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Gràcies...(i segueixo preguntant)  Final

 • Hola a tothom,sóc en Xavier Rodríguez,coordinador d'informàtica de l'Alfons I de Puigcerdà i primer de tot vull començar pels agraïments a tots els que ja m'heu fet un cop de mà abans fins i tot
  que nosaltres comencem a caminar pel Linkat:gràcies Montse del ceip Sant Jeroni,gràcies a l'Oriol (i Mercè) d'Arenys.org,gràcies Neus del ceip Els Estanys,gràcies Joan de Gràcia pels teus ànims i gràcies al Jaume del ceip La Font per la teva demostració(bé,ja no "del ceip"...que segueixis fruint allà on comences),i a tots gràcies,per atendre les meves preguntes i demanda d'informació.

  Demà a la nostra escola tenim una reunió important amb Educació Infantil,doncs el projecte Linkat el començaríem per aquí i són les mestres les que han de donar la seva aprovació doncs seran les principals ?afectades ? beneficiades? del tema.

  I un, que encara no sap com s'ha embarcat en aquesta aventura encara està expectant per com anirà,doncs sóc totalment neòfit en això i hem trobo ?venent? i informant més de la filosofia que està darrere de tot això que del que l'importa de debò al claustre que són les qüestions del dia a dia si es trobessin amb una màquina en un altre sistema operatiu -de fet,i ja em perdonareu,hem trobo encara escrivint amb Windows-i és que sóc jo el primer que encara estic donant pals de cec.

  I demà,els hi puc presentar un escriptori atractiu,amb un navegador que algunes ja coneixen,un Openoffice que també saben que és però no l'utilitzen gaire,un Jclic (carregat ja per defecte -fan servir actualment el de les llibreries de la S) i poca cosa més...ahh,i dubtes,molts dubtes que encara tot i les hores invertides -entre aquest fòrum,els materials de formació i les preguntes que us he anat fent-, encara no me'n surto com per exemple,poder obrir un cd-rom de les editorials per treballar ?Bestioles?,entrar a les unitats del servidor windows a través del smb (em demana contrasenya del workgroup i les he provat totes -menys la bona clar!) o poder treballar amb wifi en el famós portàtil Amilo Pro.

  Tot i aquests dubtes,penso que tenim el tema ben encarat,doncs pensem en 10 terminals estàndard més el Servidor de terminals i acabar de vestir la sala amb una pissarra tàctil (encara he de demanar si la podem connectar al servidor de terminals,suposo que no ha d'haver problema) a la sala de mestres d'infantil mirarem de ficar un ordinador amb arrencada dual perquè el pas sigui menys traumàtic...sí,ja sé el problema de l'arrencada dual però som un cole força gran i el tempo de la implantació penso que ha de ser sense pressa i sense pausa també i si cal temps,cal temps,doncs a la resta del centre la intenció és poder anar de moment en dual i anar convertint terminals vells,com a lleugers (i ara ja parlo en condicional) si poguéssim entrar com a centre pilot per anar fer conscienciació a poc a poc una vegada ja disposem de l'eina a totes les màquines possibles...ja veieu,s'ajunta tot,Linkat,catàleg,Heura fins i tot,en fi que us he d'explicar...demà pot ser un primer pas endavant i només volia compartir-ho aquí.

  De fet m'adono,que el que volia era preparar la reunió de demà...

  Xavier Rodríguez ...des de la Cerdanya que mai enganya ;-)
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.